Bugetul Sectorului 1 amendat de către consilierii locali! 

În Sectorul 1 vor fi construite creșe și grădinițe noi, vor fi consolidate localurile unităților de învățământ aflate în risc seismic și urmează a fi construit un Centru de Transplant Multiorgan, la Spitalul „Sfânta Maria”.
Pentru toate aceste investiții au fost alocați bani din bugetul pe anul în curs, prin amendamentele susținute și adoptate de către consilierii locali PNL și PSD din Banu Manta.

Consilierii locali PNL și PSD au amendat și au adoptat, ieri bugetul Sectorului 1.

Edilul Sectorului 1, Clotilde Armand, „consideră că majoritatea amendamentelor votate astăzi (… ieri n.r.) de consilierii PNL și PSD la bugetul local sunt nelegale și a anunțat că le va contesta la Instituția Prefectului Municipiului București”, conform unui comunicat oficial al Primăriei din Banu Manta.

În schimb, consilierii locali PNL și PSD au precizat că amendamentele adoptate vizează plata taxei de scoatere din domeniul silvic către Romsilva și, respectiv, banii necesari realizării investiției de transformare a Vadului Moldovei în drum de interes local.

De asemenea, prin amendamentele votate de către Consiliul Local al Sectorului 1, au fost prevăzuți bani pentru achiziția sau exproprierea unor terenuri necesare unităților de învățământ din Sectorul 1.
Unul dintre cazuri este, așa cum a relatat București FM, Școala Gimnazială Nr. 183, din Șoseaua Chitilei. Terenul de sport al Școlii Gimnaziale nr 183 a fost retrocedat, iar proprietarii sunt pe cale să îl vândă. Astfel școala rămâne fără teren de sport, dar și fără niciun spațiu pentru recreere sau activități în aer liber ale elevilor.

Un alt amendament a alocat bani pentru construcția unui Centru de Transplant Multiorgan la Spitalul „Sfânta Maria”.

Tot prin amendamentele propuse și votate de către consilierii locali PNL și PSD au fost alocați bani pentru Consolidarea localurilor, aflate în risc, seismic ale unor unități de învățământ – Grădinița 206, Grădinița 251, Colegiul Național de Muzică George Enescu, Școala Ion Heliade Rădulescu, Școala Gimnazială 178, Colegiul Agricol Viaceslav Harnaj, Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, Colegiul Național de Aeronautică Henry Coandă, Liceul Teoretic Jean Monet, Liceul Teoretic Nicolae Iorga, Colegiul Național Sfântul Sava și Grădinița specială pentru hipoacuzici.

De asemenea, au fost alocați bani pentru înființarea unui centru pentru primirea în regim de urgență a victimelor violenței domestice.

În fine, consilierii din grupul PNL au propus amendamente vizând construirea de creșe și grădinițe, în Sectorul 1.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.