Strada Iuliu Haţieganu va fi lărgită la 3 benzi pe sens

Primăria Capitalei a plătit exproprierile pentru lărgirea la trei benzi pe sens a străzii Iuliu Haţieganu iar primăriile sectoarelor 3 si 4 se vor ocupa de lucrări.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că a plătit exproprierile pentru continuarea lucrărilor la Străpungerea B-dul Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu – Intersecţie Calea Vitan Bârzeşti, etapa a II-a.

Astfel, 10,3 milioane lei vor ajunge în contul de afectaţiune specială, la dispoziţia celor 16 proprietari ai imobilelor situate pe strada Iuliu Haţieganu, acolo unde au fost fost necesare exproprierile.

Nicusor Dan spune că investiția va duce la reducerea timpului petrecut în trafic și în consecință la diminuarea poluării aerului.

„Execuţia proiectului presupune lărgirea la trei benzi pe sens a străzii Iuliu Haţieganu, între pasajul peste Dâmboviţa şi Calea Vitan, pe o lungime de 1,3 kilometri. Această arteră va crea o legătură între sudul şi estul Capitalei, fluidizând traficul între cartierele din sectoarele 3 şi 4. De asemenea, vor fi amenajate trotuarele, se va moderniza şi extinde sistemul de iluminat public, se vor devia/reloca reţelele de utilităţi existente şi se vor face lucrări de semaforizare”, a scrie Nicuşor Dan, pe Facebook.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Primăria Sectorului 3 şi Primăria Sectorului 4. Primăria Capitalei finanţează exproprierile, iar primăriile celor două sectoare asigură execuţia lucrărilor, precizează Nicuşor Dan.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.