Academia de Studii Economice din Bucureşti aniversează 110 ani de la înfiinţare

Sursa foto: Academia de Studii Economice din București/ Facebook

O serie de manifestări vor fi organizate de Academia de Studii Economice în perioada 3 – 10 aprilie cu prilejul împlinirii pe 6 aprilie a 110 ani de la înfiinţarea instituţiei de învăţământ superior.

Academia de Înalte Studii Comerciale şi Industriale, denumirea iniţială a primei universităţi economice a ţării, a fost înfiinţată la 6 aprilie 1913 prin Decretul Regal semnat de Carol I.

Luni, 3 aprilie, are loc inaugurarea clădirii de patrimoniu „Casa Nanu Muscel”, după renovarea şi consolidarea completă, lucrările fiind realizate de către experţi atestaţi în restaurarea monumentelor istorice. Clădirea va fi un spaţiu destinat culturii şi va găzdui Muzeul ASE, o galerie de artă contemporană şi spaţii pentru activităţi cultural-artistice, arată un comunicat al instituției.

O gală va avea loc miercuri (5 aprilie) la Ateneul Român, iar joi (6 aprilie) va avea loc în Aula Magna a Palatului ASE, în cadrul Senatului festiv, ceremonia de acordare a titlului Doctor Honoris Causa domnului Jean Claude Juncker, fost preşedinte al Comisiei Europene.

Manifestările aniversare mai includ momente de cinstire a personalităţilor care au scris file importante din istoria ASE şi depunerea de flori la mormintele acestora, lansări de cărţi, acordarea de diplome aniversare, o sesiune ştiinţifică anuală a studenţilor ASE, un concurs interdisciplinar, expoziţii, inaugurarea magazinului de obiecte promoţionale al universităţii ‘ASE Shop’ şi a Studioului TV ASE, semnarea festivă a continuării parteneriatului dintre ASE şi Fundaţia SMURD, numeroase competiţii ale Clubului Sportiv Universitar ASE.

Sărbătorirea celor 110 ani de excelenţă academică va continua cu evenimentul organizat de Casa Regală a României la Palatul Elisabeta.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.