Percheziţii la persoane ce ar fi prestat servicii fictive de termoizolare a clădirilor în valoare de peste 10 milioane de lei

În această dimineață, poliţiştii Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 5 au pus în executare 7 mandate de percheziție domiciliară, precum și mai multe mandate de aducere, în Municipiul București și județele Ilfov, Mehedinți și Caraș Severin, într-un dosar penal de evaziune fiscală.

Poliția Capitalei informează că, în fapt, în perioada 2015 – 2019, șapte administratori ai două societăți comerciale care desfășoară activități în domeniul construcțiilor, respectiv al anvelopării blocurilor, ar fi creat un lanț de tranzacționare, înregistrând în contabilitate operațiuni fictive de prestări servicii termoizolare clădiri în valoare de aproximativ 10.700.000 de lei, de la firme ,,cu identitate clonată” sau cu ,,comportament tip fantomă”.

Din cercetări, s-a stabilit că prejudiciul cauzat în dauna bugetului consolidat al statului este estimat la 2.750.000 de lei.

În baza mandatelor de aducere, persoanele vizate vor fi conduse la audieri, în vederea dispunerii măsurilor legale.

De asemenea, s-a dispus instituirea măsurilor asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile ale persoanelor bănuite, în vederea recuperării prejudiciului.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.