Rapid și Craiova au ținut în șah favoritele Farul și CFR! Reușește FCSB să profite?

Sursa: Prima TV

După cele două meciuri ale naționalei, cu cei mai mulți jucători trimiși în lotul primei reprezentative, Farul lui Hagi și FCSB erau echipele care se temeau nu doar de oboseala inerentă a jucătorilor convocați ci de de eventualele accidentări, în perspectiva unei etape dificile pentru toate echipele din play-off-ul primei ligi!

Iar temerile lui Hagi au părut să aibă fundament în Giulești, acolo unde, pe lângă atmosfera fantastică creată de fanii vișinii, echipa condusă de pe margine de Adrian Mutu a părut să fie mai ofensivă ca niciodată, în vreme ce constănțenii au mizat doar pe plusul de tehnicitate.

Și, așa cum se întâmplă de obicei, energia și determinarea rapidiștilor a dat roade, gazdele reușind să deschidă scorul prin vârful Funsho Bamgboye în minutul 55.
Dragoș Nedelcu a reușit însă în minutul 76 o execuție de manual, golul etapei în Superliga, cu care a salvat un punct pentru Farul și a păstrat intacte speranțele echipei lui Hagi la titlu.

Etapa ne-a oferit și în cea de-a doua confruntare din play-off tot un rezultat de egalitate, Craiova și CFR încheind și ele tot 1 la 1 confruntarea directă.

În vreme ce oltenii au debordat de o energie mai degrabă oarbă, oaspeții de la Cluj au părut mulțumiți să absoarbă valurile de atacuri benigne ale gazdelor și să aștepte șansa contraatacului.

Iar această strategie, devenită „marcă înregistrată” a echipei conduse de Dan Petrescu, a dat roade în minutul 69, atunci când la prima ocazie adevărată (creată din…nimic) Cvek a deschis scorul pentru CFR.

Bucuria ardelenilor nu a ținut însă mult, Elvir Koljic, atacantul bosniac al Univerisitatii reușind să egaleze după doar 3 minute.

Meciul s-a încheiat cu acest scor de egalitate, rezultat echitabil după un joc mai degrabă tern, care însă confirmă două aspecte foarte importante pentru play-off…CFR Cluj pare să nu mai fie mașinăria de fotbal pusă la punct perfect iar Craiova are un grup de tineri jucători cu care probabil se pregătește să intre în bătălia pentru titlu…anul viitor!

La final însă, după acest două rezultate, câștigătoare pare să fie FCSB, care se poate apropia „la mustață” de Farul și de CFR daca învinge diseară la Sfântul Gheorghe pe Sepsi.

Meciurile etapei a doua din play-off:
Rapid – Farul 1-1
Universitatea Craiova – CFR Cluj 1-1
20:30 Sepsi – FCSB

Clasament play-off Superliga:
1) Farul 36 puncte (2 meciuri disputate)
2) CFR Cluj 34 puncte (2 meciuri disputate)
3) FCSB 30 puncte (1 meci disputat)
4) Craiova 29 puncte (2 meciuri disputate)
5) Rapid 28 puncte (2 meciuri disputate)
6) Sepsi 21 puncte (1 meci disputat)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.