Sportul românesc și ciudățeniile lui

Stiați că:

In 1998, Jiul Petrosani a făcut un transfer care a făcut înconjurul lumii. Moneda de schimb nu a fost valuta. Ion Radu a fost vândut la Vâlcea pentru 500 de kg de carne de porc.

In 1994, Jean Vlădoiu a intrat în istoria fotbalului, atunci când a devenit prima rezervă la un Campionatul Mondial care a primit cartonașul roșu.

Rică Răducanu este unicul portar surprins în offside (dacă nu singurul, cel puțin primul).

In sezonul 1994-1995, un jucător din România a reușit o performanță unică în fotbal: A jucat la două echipe în aceeasi etapă. Simion Mironas a jucat mai întâi pentru Gloria Bistrița în meciul cu Rapid, pierdut cu 3-4, iar două zile mai târziu a îmbrăcat tricoul lui Dinamo în victoria cu Universitatea Cluj, scor 2-0.

Steaua, cel mai mare club din Europa, nu are imn. Scooter – Maria este melodia pe care Steaua a transformat-o în imn. 23 de titluri, 21 de Cupe, o semifinală de UEFA, Supercupa Europei în 1987 si Cupa Campionilor Europeni în 1986 sunt cele mai importante trofee câștigate de Steaua. Fanii au încercat să găsească o soluție și au împrumutat din versurile melodiei cântate de Tapinarii – Sunt Fericit.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.