Peste 1.400 de situaţii de urgenţă au fost gestionate de pompierii militari, în ultimele 24 ore

Echipajele de salvatori au fost solicitate să intervină la 54 misiuni de stingere a incendiilor, 1.074 cazuri SMURD ( 1.064 misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi 10 misiuni de descarcerare), 31 misiuni de deblocare sau salvare, precum şi în alte 291 intervenţii în sprijinul comunităţilor.

Misiuni relevante:

* în primele ore ale dimineţii de ieri, salvatorii mureşeni au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o fermă de animale, din localitatea Aluniş. Când au ajuns la locul solicitării, echipajele operative au constatat că flăcările se manifestau cu violenţă, pe o suprafaţă de aproximativ 300 mp. Concomitent cu acţiunea de stingere, colegii noştri au acţionat pentru salvarea mai multor animale surprinse de incendiu.

* altă intervenţie relevantă a fost şi cea din judeţul Braşov, unde echipajele de stingere au fost solicitate să intervină la un incendiu care a cuprins o hală de procesare a peştelui, din localitatea Hălchiu. Pompierii au acţionat pentru stingerea flăcărilor şi limitarea pericolului de extindere la casele aflate în imediata apropiere. Incendiul a fost lichidat, suprafaţa afectată fiind de aproximativ 400 mp.

Totodată, în ultimele 24 de ore, fenomenele meteorologice prognozate au produs efecte în municipiul Bucureşti şi în alte 80 localităţi din 28 judeţe* (AG, BC, BN, BT, BV, CL, CT, CV, DB, DJ, GL, GR, GJ, HR, HD, IF, IS, MH, MS, NT, OT, PH, SB, SV, TR, VL, VS şi VN). Echipajele de salvatori au intervenit în sprijinul cetăţenilor şi autorităţilor locale pentru evacuarea apei din 4 case, 11 curţi şi 1 beci, precum şi pentru degajarea a 104 copaci, 3 stâlpi de electricitate prăbuşiţi şi elemente de construcţie de la 30 imobile, fiind avariate 45 autoturisme.

De asemenea, la nivel naţional, s-a intervenit pentru deblocarea a 220 autovehicule surprinse de ninsorile abundente.

În această dimineaţă, erau în desfăşurare acţiuni pentru înlăturarea efectelor, în judeţele Bacău, Botoşani, Braşov, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Iaşi şi Neamţ.

Având în vedere că avertizările emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie sunt încă în vigoare, facem apel la cetăţeni să ţină cont de recomandările noastre:

– evitaţi să porniţi la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informaţi-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate;

– urmăriţi la posturile radio/TV buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor;

– evitaţi atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ;

– în situaţia manifestării vântului puternic, rămâneţi în spaţii închise care vă asigură protecţia şi evitaţi deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâţi.

Mai multe informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pot fi obţinute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro şi aplicaţia de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store şi Google Play.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.