Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov solicită activităţi de conştientizare şi prevenţie a violenţei şcolare!

Foto: Adriana Baciu

Asociația Elevilor din București și județul Ilfov cere activități de conștientizare și prevenție a violenței școlare. Solicitarea vine și pe fondul incidentului de ieri din București, unde un elev de 16 ani a înjunghiat o profesoară.

Elevii spun că actele de violență devin din ce în ce mai frecvente în școli, iar implicarea trebuie să fie atât la nivel personal, cât și instituțional.

„Constatăm cu stupoare că actele de violenţă şcolară devin din ce în mai frecvente şi ajung să vizeze şi conflicte profesor – elev. (…) Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI) se declară şocată şi speră că organele calificate vor lua toate măsurile legale împotriva elevului agresor. De asemenea, înaintăm directorilor şi Poliţiei rugămintea de a creşte frecvenţa activităţilor de conştientizare şi prevenţie a violenţei şcolare şi vom organiza şi noi la nivelul asociaţiei şi nu numai.

Violenţa şcolară nu este o glumă, este o problemă serioasă, gravă şi mult mai aproape de noi decât credem, iar fiecare dintre noi, atât la nivel personal, cât şi instituţional, trebuie să se implice, pentru a o rezolva cât mai repede, pentru a ne asigura că asemenea cazuri nu se vor mai repeta.”, se arată într-un comunicat al organizaţiei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.