Municipalitatea mai vrea să cumpere 250 de tramvaie noi

foto: Adriana Baciu

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov a lansat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) anunţul de consultare a pieţei pentru determinarea valorii estimate şi a graficului de livrare pentru alte 250 de tramvaie noi care vor fi achiziţionate, potrivit viceprimarului Capitalei Stelian Bujduveanu.

Viceprimarul liberal al Capitalei a anunțat pe pagina sa de socializare că ar fi vorba despre 100 de tramvaie de 27 de metri, inclusiv bidirecționale, 100 de tramvaie de 36 de metri și alte 50 de 45 de metri.

Numărul exact de vehicule ar urma să fie stabilit în funcție de fondurile nerambursabile atrase sau de alte surse de finanțare aflate la dispoziția Primăriei Capitalei, explică Bujduveanu. Termenul de răspuns pentru anunțul de consultare este 14 aprilie.

În context, trebuie amintit faptul că investițiile pentru modernizarea transportului public bucureștean, au fost achiziționate 100 de tramvaie noi dintre care 27 circulă, deja, pe liniile 41 şi 25.

Pentru 100 de troleibuze noi procedura de achiziție a fost finalizată, iar primele troleibuze ar urma să ajungă în București. Procedura de achiziție publică se află în curs pentru 100 de autobuze electrice.

Mijloacele de transport în comun ce au fost sau vor fi achiziționate sunt dotate cu sisteme digitale de plată, tichet unic de călătorie. De asemenea, peroanele de tramvai de pe linia 41 au fost modernizate, iar stațiile de autobuz și troleibuz urmează să fie digitalizate, în afară de cele din Sectorul 1.

De asemenea, urmează să înceapă lucrările de reabilitare a 50 de kilometri de cale de rulare pentru tramvaie și cele de modernizare a liniei 5 de tramvai.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.