Ziua Internationala a Romilor

8 aprilie e data la care, in 1971, s-a desfasurat, la Londra, primul Congres international al romilor, unde de altfel a fost si acreditat oficial termenul pentru a-i desemna pe membrii etniei.

O campania-manifest, care isi propune sa celebreze unitatea in diversitate si sa prezinte comunitatea etnicilor romi din perspectiva realizarilor profesionale ale unor membri ai sai, a fost lansata zilele acestea, de institutiile care reprezinta interesele romilor si noua organizatii ale societatii civile rome si pro-rome.

În preambulul Zilei Internationale a Romilor, sarbatorita sambata, in Aula Academiei Romane a fost organizata o dezbatere manifest al carei mesaj a fost ca multe povesti de succes se nasc in mijlocul acestei comunitatii. Directorului Centrului de Cultura a Romilor Romano-Kher, Mihai Neacsu a declarat ca sub egida „Rom pentru Romania”, pe 8 aprilie, in Piața George Enescu, va avea loc ,,un concert  important ca și conținut. Mahala Rai Band canta in limba romani și e important pentru cultura roma sa promovam limba romani, și Connect-R, cel mai important artist al romilor, asumat.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.