UPDATE: Explozie la Marsilia

Twitter / @GQuiquerez

O cladire a explodat dupa miezul noptii, in Marsilia.Autoritatile au luat decizia sa inchida mai multe strazi din centrul orasului. In acest moment nu de stie ce anume a provocat deflagratia.Intr-un prim bilant se arata ca sunt  5 oameni raniti, din jurul cladirii care s-a prabusit, insa primarul orasului estimeaza ca vor fi mai multe victime.

UPDATE 11:30

Prăbușirea clădirii din orașul-port din sudul Franței s-a produs în jurul orei 12:40 (22:40 GMT), a declarat primarul din Marsilia, Benoit Payan, reporterilor.

„Incendiul este extrem de greu de controlat… Pompierii caută soluții minut cu minut cum să stingă cel mai bine acest incendiu, deoarece înăuntru pot fi oameni în viață”, a spus Payan.

„Trebuie să fim pregătiți să fie victime în această tragedie teribilă”, a mai spus primarul.

Străzile din jurul clădirii prăbușite au fost izolate și sufocate de praf.

„Încercăm să grăbim (operațiunile de căutare și salvare) pentru că timpul este esențial”, dar câinii de căutare nu pot ține pasul în căldură, a spus comandantul pompierilor din Marsilia, Lionel Mathieu.

Nu este clar câți rezidenți se aflau în clădirea prăbușită, au spus autoritățile.

Salvatorii se află într-o cursă contra cronometru pentru a evacua clădirile învecinate deteriorate, de asemenea, expuse riscului de prăbușire.

„În acest moment, curățăm clădirile de alături, având grijă să nu punem în pericol oamenii care s-ar putea afla sub dărâmături”, a spus primarul.

În clădirile din jur, peste 30 de locuitori au fost afectați, în timp ce cinci au fost răniți. Toți cei evacuați se adăpostesc în prezent în școli și creșe.

Prefectul regional Christophe Mirmand a declarat pentru AFP că există „bănuieli puternice” că o explozie a provocat prăbușirea, posibil o scurgere de gaz.

Stire in curs de actualizare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.