Guvernul modifică modalitatea de acordare a sprijinului către cetăţenii din Ucraina!

arhiva

Guvernul a adoptat, miercuri, o ordonanţă de urgenţă care asigură „un cadru sustenabil” pentru sprijinirea ucrainenilor care au venit în România din cauza războiului, a transmis purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

„Actul normativ stabileşte posibilitatea acordării unei sume forfetare lunare, pentru o sigură perioadă de maximum 4 luni consecutive, începând cu data de 1 mai 2023, în vederea acoperirii cheltuielilor cu hrana şi cazarea pe teritoriul României, pentru familiile dar şi pentru persoanele singure, beneficiare ale Deciziei de punere în aplicare (UE) 2022/382. Cuantumul, condiţiile şi mecanismul de acordare a sumelor respective vor fi stabilite printr-o hotărâre de Guvern.

Sprijinul financiar, pentru acoperirea cheltuielilor de cazare, va fi acordat şi după îndeplinirea perioadei de 4 luni consecutive, până la sfârşitul anului 2023, pentru persoanele din categoriile vizate de actul normativ, în condiţii stabilite prin hotărâre a Guvernului”, a declarat Dan Cărbunaru.

De asemenea, purtătorul de cuvânt a spus că, în cazul asigurării cazării stabilite de Consilii judeţene, „sumele forfetare pentru hrană şi cazare vor fi decontate de unitatea care acordă cazarea, în funcţie de numărul de zile, din bugetul IGSU”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.