VIDEO: Corul Madrigal pregătește o nouă surpriză pentru viitoarele și proaspetele mămici!

Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” sărbătorește 60 de ani de la prima repetiție, iar Emil Pantelimon, managerul acestuia, a fost invitatul matinalului București FM.

„Corul Madrigal, dacă nu mă înșel, este printre puținele ansambluri muzicale românești, și nu numai, care repetă în fiecare zi. Până la urmă, repetiția este cea care a adus succes Madrigalului și cea care a făcut sunetul găsit de Marin Constantin acum 60 de ani să fie o legendă”, ne spune Emil Pantelimon.

„De patru ani de zile, Madrigalul nu are concerte, are spectacole. Un spectacol înseamnă decor, înseamnă actori și un fir epic spus, povestit. Înseamnă mișcări de scenă foarte mari care fac o atmosferă totală”, povestește Pantelimon despre parcursul corului.

„Corul Madrigal a fost, pentru România, o interfață dintre noi și ceea ce trebuia să vadă statele democratice. De aceea, Corul Madrigal a cântat pentru Nixon, Charles de Gaulle, Margaret Thatcher și mulți alții”, explică Pantelimon.

Toate momentele memorabile au fost strânse, de mai bine de un an în „Marea carte a Madrigalului”.

„Acum are aproximativ 800 de pagini, sunt foarte multe momente interesante, momente care îți fac inima să crească de fericire. Lucrurile astea trebuie să ne responsabilizeze și să realizăm că România are o bijuterie pe care trebuie să o șlefuim în continuare”.

Un nou produs cultural surpriză, dedicat viitoarelor și proaspetelor mămici

În exclusivitate anunțat la București FM, pe 3 iunie, Corul Madrigal va lansa un nou produs cultural dedicat exclusiv bebelușilor și mamelor.

„Este un material foarte interesant pe care îl realizăm cu medici de psihiatrie din Berlin. Este o muzică pentru bunăstare și liniștire, în care Madrigalul cântă Bach, Mozart sau Marin Constantin, spre exemplu. Variantele sunt prescurtate, cu onomatopee pe care mamele să le cânte cu copiii. E muzică pentru mămici, gravide și copii sub un an”, spune Emil Pantelimon.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.