Corul Madrigal încheie Turneul Național de Paște „Săptămâna Patimilor”, la Sala Palatului

Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” susţine, joi, la Sala Palatului din Capitală, ultimul spectacol din Turneul naţional de Paşte „Săptămâna Patimilor”.

Structurat ca o propunere de introspecţie şi de redescoperire prin sunet a înţelesurilor universale ale Săptămânii Mari, repertoriul Corului Madrigal invită publicul să întâmpine Paştele cu o serie de 13 compoziţii de factură spirituală, româneşti şi universale.

Repertoriul special ales de dirijorii Anna Ungureanu și Cezar Verlan include lucrări românești – printre care fragmentul din celebrul „Florilegiu bizantin” – impresionanta colecție de muzică pascală structurată de Marin Constantin, fondatorul Corului Madrigal, dar și lucrări internaționale, precum fragmentul din „Credo”, parte a impresionantei „Missa în do minor” (K427), de Wolfgang Amadeus Mozart.

Experiența profundă și emoționantă a actului artistic de pe scenă va fi completată de inserții dramatice ale tinerilor actori Corneliu și Pavel Ulici, precum și de prezența corurilor de copii, active în Programul Național „Cantus Mundi”.

Turneul de Paşte se înscrie în programul aniversar „Madrigal 60”, care include o serie amplă de peste 30 de evenimente speciale, ce se vor desfăşura pe tot parcursul anului 2023. Programul marchează 60 de ani de activitate neîntreruptă, excelenţă în muzică şi diplomaţie prin cultură pentru Corul Madrigal, devenit un simbol al constanţei artistice naţionale, dar şi al relevanţei culturale şi de imagine a României în lume.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.