Șofer român de camion, amendat și condamnat la 4 ani de închisoare pentru trafic de droguri!

arhiva

Un șofer român de camion, care transporta legume, a fost arestat pe 28 ianuarie, pe autostrada A9, în Gard, Franța. Vameșii au confiscat din vehiculul său șase saci în care se aflau 159,90 kg de plante de canabis. Camionul plecase din Spania și se îndrepta spre Germania. Joi, 13 aprilie, instanța a pronunțat verdictul.

„Am avut datorii… Am multe probleme cu banii” – aceasta este una dintre explicațiile date în fața Tribunalului Penal din Nîmes de către Niță, șoferul român de camion implicat în transportul de droguri

„Am fost asigurat că voi primi 15.000 de euro după livrare și mi-au spus că în Germania e legal”, a declarat inculpatul apărat de avocații Wafae Ezzaitab și Sorina Dragnei de la baroul din Avignon.

„La 55 de ani, mai credeți în Moș Crăciun? Urmăriți știrile?”, l-a întrebat președintele instanței. „În Marsilia am avut morți aseară. Tu ești o verigă în această schemă criminală”.

„Pe moment, nu m-am gândit. Am făcut-o pentru bani”, s-a apărat inculpatul. Acest român trăiește între România, unde deține un apartament, și sudul Spaniei, unde și-a construit o casă.

Parchetul a cerut o pedeapsă de 5 ani de închisoare, iar Departamentul Vamal Regional a cerut 1,5 milioane de euro (valoarea pe piață a canabisului transportat).

Judecătorii au acceptat cererea apărării pentru o pedeapsă mai blândă și l-au condamnat pe român la 4 ani de închisoare și 1.000.000 de euro amendă.

Sursa video: Serviciul Antidrog din Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.