New York: A fost desemnată „ţar al şobolanilor”

khou.com

Oraşul New York, unde se află, potrivit estimărilor, aproximativ două milioane de şobolani, a numit un „ţar al şobolanilor”.

Kathleen Corradi a câştigat cursa, în faţa altor 900 de candidaţi la funcţia de director pentru eradicarea şobolanilor.

Această prezentare necesită JavaScript.

Fostă profesoară de şcoală, Kathleen Corradi va avea acum sarcina de a acţiona pentru a ţine sub control populaţia de rozătoare a New Yorkului. În trecut, oraşul a încercat diverse metode pentru a distruge populaţia de şobolani, inclusiv otrăvirea şi înecul.
Nu există niciun dubiu că actuala „ţarină” a şobolanilor are o misiune extrem de grea. (BBC SERVICIUL MONDIAL)

Sobolanii sunt considerati a fi daunatori atat din punct de vedere al sanatatii, cat si material, din cauza tendintei acestora de a roade diverse bunuri. Sobolanii si muscatura acestora pot transmite bolile tale.Sunt purtatorii unor boli infectioase grave pe care le transmit oamenilor care ajung in contact cu ei. Cea mai frecventa boala infectioasa transmisa de sobolan omului este leptospiroza, dar statisticile arata ca exista 35 de boli care pot fi transmise oamenilor prin doua modalitati: direct (prin muscatura ori prin contactul cu excrementele, urina si saliva sobolanilor) si in direct (prin capuse ori purici care s-au hranit in prealabil cu sangele unui sobolan). Printre bolile pe care le puteti contacta de la acesti daunatori enumeram: hanta virusul, coriomeningita limfocitara (CML), ciuma, tularemia, salmonella, “febra muscaturii de sobolan” sau febra streptobaciliara etc.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.