IGSU: Bilanţul misiunilor din ultimele 24 de ore

Ziua de ieri, 18.04.2023, s-a dovedit a fi una solicitantă pentru pompierii salvatori. Astfel, în cursul zilei de ieri, acestia au intervenit în 1.542 de situaţii de urgenţă, cele mai numeroase  fiind înregistrate în zona Bucureşti-Ilfov şi în judeţele Mureş, Prahova, Cluj şi Timiş.

La nivel naţional, în ultimele 24 de ore, echipajele SMURD au gestionat 1.305 misiuni, în urma cărora 1.303 persoane aflate în dificultate au fost asistate medical.

Totodată, echipajele de stingere au acţionat pentru localizarea şi lichidarea celor 50 incendii înregistrate la nivel naţional.

Concomitent cu misiunile de acordare a asistenţei medicale de urgenţă şi a celor de stingere a incendiilor, echipajele de intervenţie au gestionat cu promptitudine 178 de misiuni pentru protecţia comunităţilor, 10 persoane aflate în dificultate fiind salvate datorită răspunsului optim furnizat de către echipajele operative.

O atenţie deosebită a fost acordată şi accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acţionând în 9 situaţii pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme.

– O astfel de intervenţie este cea a salvatorilor mureşeni care au acţionat, ieri, pentru gestionarea urmărilor impactului produs între patru autocamioane, în localitatea Hădăreni. Echipajele de descarcerare şi prim ajutor au extras şi acordat îngrijiri medicale unei persoane, iar ulterior, aceasta a fost transportată la o unitate medicală pentru îngrijiri de specialitate.

– Pompierii militari ialomiţeni au intervenit ieri, pe raza localităţii Perieţi, în urma unui accident rutier în care a fost implicat un autoturism. La locul intervenţiei, colegii noştri au acordat prim ajutor celor trei victime implicate în evenimentul rutier, dintre care un minor, ulterior acestea fiind transportate la spital pentru investigaţii medicale de specialitate.

În perioada de referinţă, la nivel naţional, au fost transmise 3 mesaje de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT, privind prezenţa animalelor periculoase (urs) în judeţele Argeş, Covasna şi Mureş.

Totodată, pentru acoperirea în cele mai bune condiţii a misiunilor din dinamică, 219 pompieri salvatori şi 153 mijloace tehnice se află la graniţa cu Republica Moldova şi Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

De asemenea, pentru intervenţia promptă la solicitările cetăţenilor aflaţi în dificultate, salvatorii rămân la datorie, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operaţional Naţional, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pot fi obţinute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro şi aplicaţia de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store şi Google Play.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.