Nicușor Dan: „Fitch a îmbunătățit profilul individual de credit al Bucureștiului”!

arhiva

Unul dintre indicatorii luaţi în calcul la evaluarea Agenţiei Fitch pentru îmbunătăţirea ratingului Capitalei pe termen lung este reprezentat de ajustarea cheltuielilor la venituri, unde calificativul este „puternic”, a informat, miercuri, primarul general Nicuşor Dan.

„Fitch a îmbunătățit profilul individual de credit (Standalone Credit Profile) al Bucureștiului de la ‘bbb+’ la ‘a’, o clasă mai sus decât ratingul național, având semnificația unei mari capacități de îndeplinire a obligațiilor.

Fitch a îmbunătățit ratingul pe termen lung (Long-Term Issuer Default Rating) al Bucureștiului la ‘BBB-‘ cu perspectivă stabilă, în acord cu ratingul României (ratingul municipalității nu poate depăși ratingul țării).

Unul dintre indicatorii relevanți luați în calcul la evaluare este ajustarea cheltuielilor la venituri (Expenditure Adjustability), unde calificativul Bucureștiului este „Puternic”.

Fitch remarcă “performanța operațională solidă a orașului și un plan de investiții ambițios”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de facebook.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.