FOTO: Programul semifinalelor Ligii Campionilor, Europa League și Conference League. Vezi care sunt favoritii si programul complet!

Vom avea parte de spectacol in semifinalele celor trei competitii europene intercluburi, dupa faza sferturilor de finala!
Favoritii au reusit sa se impuna iar confruntarile din penultima faza se anunta a fi destul de echilibrate.

Program semifinale Champions League (tur 9 mai, retur 17 mai):

> Real Madrid – Manchester City
Desi Real Madrid este cea mai galonata echipa din istoria Ligii Campionilor, casele de pariuri considera ca echipa antrenata de Pep Guardiola porneste drept favorita in confruntarea cu spaniolii si, mai mult de atat, chiar favorita la castigarea trofeului.
Jocurile nu sunt facute insa, Real reusind nu doar odata sa rastoarne sansele teoretice si sa se impuna, in vreme ce echipa nababilor din Manchester a dezamagit in mai multe randuri.

> AC Milan – Inter Milano
Italia si-a asigurat o finalista in urma parcursului celor doua echipe din Milano in competitie.
Cu un lot mai omogen si cu un usor plus de valoare, Inter pare a fi favorita in fata comncitadinilor de la AC Milan, insa dubla confruntare se anunta a fi una extrem de echilibrata si, probabil, mai putin spectaculoasa decat cealalta semifinala.
Oricare va fi insa echipa care se va califica in finala, va porni drept outsider in fata celor de la City ori de la Real.

Finala Champions League se va disputa pe 10 iunie (22:00) la Istanbul, pe stadionul Ataturk.

Program semifinale Europa League (tur 11 mai, retur 18 mai):

> Juventus – Sevilla
> AS Roma – Bayer Leverkusen
Italia este prezenta si in cea de-a doua competitie europeana cu doua reprezentante, la fel ca in Liga Campionilor, insa juventus si AS Roma nu se pot intalni decat in finala, in cazul in care trec de Sevilla respectiv Bayer Leverkusen.
Vestile sunt bune oricum pentru italieni, Juventus pornind drept favorita in dubla cu spaniolii in vreme ce Roma condusa de Mourinho pare sa aiba prima sansa la calificare in fata nemtilor din Leverkusen.

Finala Europa League se va disputa pe 31 mai la Budapesta, pe stadionul Puskas Arena.

Program semifinale Conference League (tur 11 mai, retur 18 mai):

> Fiorentina – FC Basel
> West Ham – AZ Alkmaar
Prin Fiorentina, Italia este singura tara care are macar o raprezenta in toate cele trei competitii europeane, florentinii pornind drept favoriti pentru calificarea in marea finala in dubla cu elvetienii de la FC Basel.
In cealalta semifinala englezii de la West ham sunt favoriti certi la calificare, olandezii de la Alkmaar nefiind un adversar care sa ii opreasca pe londonezi din drumul spre trofeu.
Dealtfel duelurile din Conference League par a fi cele mai putin echilibrate, West Ham si Fiorentina avand, in aceasta ordine, cele mai mari sanse de a castiga a treia competitie valorica a fotbalului european intercluburi.

Finala Conference League se va disputa pe 7 iunie la Praga, pe stadionul Fortuna Arena.

Credit foto: Flavia Voinea

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.