IGSU: Misiunile pompierilor salvatori din ultimele 24 de ore

arhiva

Echipajele operative au fost prezente la datorie pentru intervenţia imediată la solicitările cetăţenilor şi gestionarea optimă a situaţiilor de urgenţă produse la nivel naţional. Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea, deblocarea sau salvarea persoanelor şi animalelor din medii ostile vieţii reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.502 misiuni desfăşurate de salvatori, în ultimele 24 de ore (20.04.2023).

La nivel naţional, 1.302 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe solicitări de sprijin fiind înregistrate în zona Bucureşti-Ilfov (279 cazuri), urmată de judeţele Timiş (66 cazuri), Mureş (61 cazuri), Cluj (59 cazuri) şi Braşov (54 cazuri).

În ultimele 24 de ore, echipajele operative au acţionat pentru stingerea celor 39 incendii înregistrate la nivel naţional şi au gestionat cu promptitudine 158 misiuni pentru protecţia comunităţilor.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 2 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

Dintre cele mai importante misiuni gestionate de pompieri, amintim:
– Intervenţia din cursul zilei de ieri, a pompierilor ialomiţeni, în urma producerii unui accident rutier, în zona localităţii Iazu, în care au fost implicate două autoturisme. În urma evenimentului rutier au rezultat patru victime, dintre care două blocate în autoturism. După acordarea măsurilor de prim ajutor de către salvatori, trei dintre victime au fost transportate la spital pentru investigaţii medicale de specialitate.

La nivel naţional, în perioada de referinţă, au fost transmise 9 mesaje de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT, privind prezenţa animalelor periculoase (urs), în judeţele Alba (1), Argeş (1), Braşov (1), Harghita (4) şi Mureş (2).

Pentru acoperirea în cele mai bune condiţii a misiunilor din dinamică, 219 de pompieri salvatori şi 147 mijloace tehnice se află la graniţa cu Republica Moldova şi Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

De asemenea, pentru intervenţia promptă la solicitările cetăţenilor aflaţi în dificultate, salvatorii rămân la datorie, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operaţional Naţional, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pot fi obţinute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro şi aplicaţia de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store şi Google Play.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.