VIDEO: Mihaela Păun, director ARCUB – „Ediția Spotlight de anul acesta o să fie spectaculoasă!”

Ajuns la cea de-a şaptea ediţie, festivalul de artă vizuală în aer liber Spotlight a pregătit, pentru weekendul 21-23 aprilie 2023, o nouă serie de experienţe multimedia în locaţii consacrate şi în premieră pe Calea Victoriei şi la ARCUB – Hanul Gabroveni. Mihaela Păun, directorul ARCUB, a oferit mai multe detalii în matinalul București FM.

„Ne bucurăm foarte tare că am ajuns la cea de-a șaptea ediție. Am avut o întrerupere, și cu pandemia, dar și din cauza bugetului. Anul trecut ne-am propus să refacem festivalul, era păcat de toate edițiile de până acum”, ne spune Mihaela Păun.

Din anul 2023, Spotlight Festival este membru al celei mai ample reţele internaţionale de festivaluri ale luminii – The International Light Festivals Organisation, conectând astfel Bucureştiul cu cele mai mari oraşe ale lumii care găzduiesc evenimente spectaculoase de new media în spaţiul public.

„E foarte important să fii într-o astfel de rețea pentru că în modul ăsta ești conectat la ce se întâmplă nou, conectat cu toți artiștii. Avem foarte multe instalații din afară și cred foarte mult că datorită acestor tipuri de rețele artiștii români au deja participări internaționale foarte importante. Tot ce o să vedeți va fi foarte geometric, inclusiv instalațiile, o să fie spectaculos.

Păstrăm și ideea de discotecă mobilă, din fața magazinului Muzica. De data aceasta, o să avem și un DJ care va mixa muzică live. La fiecare ediție discoteca în aer liber a fost de foarte mare succes și ne dorim asta și în acest an, continuă Mihaela Păun.

Traseul festivalului Spotlight

Traseul Spotlight din acest an începe de la intersecţia Calea Victoriei cu strada Piaţa Amzei şi continuă de-a lungul acesteia până la Cercul Militar, cu o ultimă oprire în Centrul Vechi, la ARCUB – Hanul Gabroveni.

„Păstrăm traseul pe care îl cunoaștem, ne ducem puțin mai sus de Ateneu. Am crescut numărul de instalații, avem mai multe clădiri pe care facem proiecții și video mapping, pe toate clădirile importante de pe Calea Victoriei”.

Programul Spotlight – Geometry of the City 2023 | 21-23 APRILIE 2023

Programul Spotlight începe, în fiecare zi de festival, de la ora 19:30 și se încheie la ora 23:00. Detalii despre program și instalațiile participante la Spotlight 2023 sunt disponibile pe arcub.ro și spotlightfestival.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.