VIDEO: Sabrina Maneca Voinea – „Îmi doresc foarte mult să mă calific la Olimpiada de la Paris”!

În exclusivitate, în De10xRomânia, gimnasta Sabrina Maneca Voinea: „Îmi doresc foarte mult să mă calific la Olimpiada de la Paris (2024) și să mă duc să mă lupt la mondialele de anul acesta cu cele mai bune gimnaste”

Constănțeanca Sabrina Maneca Voinea, singura româncă medaliată la Europenele de Gimnastică din Antalya și mama ei, antrenoarea Camelia Voinea, la rândul ei campioană mondială cu echipa României la Rotterdam în anul 1987 și vicecampioană olimpică tot cu echipa României la Seul în anul 1988, au fost prezente în ediția de colecție a emisiunii De10xRomânia, de vineri, 21 aprilie, alături de Răzvan Petre de la București FM și Larisa Calistru de la Radio Constanța.

Tânăra gimnastă, care va împlini în luna iunie 16 ani, a mai câștigat aurul la bârnă și sol la Cupa Mondiala de la Doha în acest an, aur la sărituri la Campionatele Europene de gimnastică artistică pentru juniori din 2022, argint în finala pe echipe și bronz la sol.

Inclusiv Nadia Comăneci a felicitat-o pentru rezultatele obținute la ultimele competiții, ceea ce reprezintă un prilej de mândrie pentru Sabrina.

„La Doha a fost o experiență foarte frumoasă, mă bucur de aceste două medalii, mi-au dat încredere și Doamne-Ajută să rămânem sănătoase și să continuăm”, a spus Sabrina în emisiunea De10xRomânia.

La Campionatele europene de gimnastică artistică pentru juniori, au participat 180 de gimnaste, din 37 de țări, iar Sabrina mărturisea, în emisiunea De10xRomânia, că „a fost un pic mai greu pentru că m-am bătut cu câteva sportive mai bune din lume. Eu îmi doresc foarte mult să mă calific la Olimpiada de la Paris (2024) și să mă duc să mă lupt la mondialele de anul acesta cu cele mai bune gimnaste”.

Sabrina Maneca Voinea este antrenată de mama ei, gimnasta Camelia Voinea și împreună își doresc cele mai bune rezultate.

„Trebuie să aibă o evoluție foarte bună. A arătat că la această vârstă foarte fragedă stă în spatele multor gimnaste cu valoare, care au deja rezultate europene, mondiale, olimpice. S-a luptat cu ele parte în parte, Sabrina având o vârstă fragedă și ele între 21 și 24, 25 de ani. Au devenit și prietene în aceste competiții, țin legătura pe rețelele de socializare, își dorește foarte mult o medalie la olimpiadă și calificarea la olimpiada.

Ea lucrează de mult la aceste elemente, elemente pe care care noi acum încercăm să le valorificăm și să le scoatem în competiții, dar ea le cunoaște de 2-3 ani și am încercat să le consolidăm și să ne asigurăm că totul este în regulă. Fără nici un grad de accidentare. Lupta ei este directă cu lumea foarte bună a gimnasticii mondiale”, a declarat gimnasta Camelia Voinea, antrenoarea Sabrinei.

Emisiunea De10xRomânia poate fi ascultată zilnic, de la 10:00 la 11:00, pe frecvențele Radio România Regional.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.