FITS 30 aduce la Sibiu peste 800 de evenimente!

Cea de a 30-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu are loc în acest an în perioada 23 iunie – 2 iulie. Ediția aniversară are tema MIRACOL și aduce peste 800 de evenimente.

Programul a fost anunțat în cadrul unei conferințe de presă, iar biletele vor fi puse în vânzare pe 26 aprilie, la ora 12:00.

Constantin Chiriac, președintele FITS și directorul Teatrului Național ”Radu Stanca” din Sibiu a prezentat reperele acestui eveniment cultural care așează Sibiul și România pe hartă alături de cele mai mari festivaluri de artele spectacolului din lume, Edinburgh și Avignon.

Este un miracol că în doar zece zile, oameni din aproape 80 de țări își povestesc emoțiile într-un limbaj comun, al prețuirii pentru artele spectacolului, al bucuriei împărtășite.

Este un dar cu peste 800 de evenimente pentru toate gusturile și vârstele, de la muzică la fotografie, de la teatru la pictură, de la circ la conferințe, gală, dans, film, expoziții și câte și mai câte.

Este un miracol că multe dintre aceste evenimente au acces liber, în așa fel încât oricine să poată simți emoția și bucuria.

Este un miracol pentru că, vreme de zece zile, pășim împreună într-o dimensiune a binelui și frumosului, a țesătorilor de emoții, a grijii față de cel de-aproape, a gândului bun și amintirilor de retrăit.

Ediția din acest an are o secțiune dedicată marelui critic de teatru George Banu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.