Memorandum de colaborare România – Argentina în domeniul situaţiilor de urgenţă

Un memorandum de înţelegere între Ministerul Afacerilor Interne din România, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, şi Agenţia Argentiniană de Cooperare Internaţională şi Asistenţă Umanitară – „Căştile Albe” a fost semnat, astazi, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis şi a omologului argentinian, Alberto Fernandez.

Documentul a fost semnat din partea României de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă , Raed Arafat, la Palatul prezidenţial Casa Rosada din Buenos Aires.

În contextul primirii şefului statului de către omologul său argentinian, a mai fost semnat un memorandum de înţelegere între cele două ţări în domeniul cercetării şi al cooperării în sectorul agricol şi al protecţiei mediului. Acest document a fost semnat, din partea României, de ambasadorul ţării noastre în Argentina, Dan Petre.

Un memorandum de colaborare între instituţiile responsabile de gestionarea situaţiilor de urgenţă a fost semnat, zilele trecute, şi între România şi Chile, la Santiago de Chile.

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează, marţi, o vizită oficială în Argentina în cadrul turneului pe are îl efectuează în America Latină începând cu 18 aprilie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.