Bine de citit: Charity, o femeie în Space Force

Traducerea eronată a titlului în limba română îi depreciază imaginea lui Charity, demers nedrept pentru un asemenea personaj flamboaiant. În original, volumul poartă titlul „Charity, die beste Frau der Space Force”, de unde deducem că doamna respectivă este cea mai bună femeie din Space Force și în niciun caz vreun trepăduș oarecare din Space Force, despre care autorul nu s-ar fi obosit să scrie nici măcar un rând.

Foarte interesantă modalitatea prin care Wolfgang Hohlbein abordează tematica invaziei extraterestre. Probabil că noi, cititorii, ne-am obișnuit prost din diverse filme sau romane SF și așteptăm ca la un moment dat să intervină ceva sau cineva care să stopeze agresorii.

Această carte ne va face să așteptăm în zadar. Pământul este atacat din toate direcțiile și copleșit, iar soldații și civilii din întreaga lume se chinuie să se apere și să salveze ce se poate. Din păcate nu se poate.

Ne va bucura însă să citim despre ipoteticul spirit de solidaritate al speciei umane. Conflictele dintre țări se încheie subit și rivalitățile dintre ideologii diferite dispar ca prin minune atunci când amenințarea cu extincția se transformă din teorie în practică.

Colaborarea dintre oameni este admirabilă și de multe ori îi aruncă pe extratereștri într-un plan literar secundar, chiar dacă aceștia își văd între timp de treabă și răzuiesc metodic toate zonele populate de pe Terra.

P. S. – Dacă acțiunea din carte oferă posibilitatea apariției unor dezbateri legate de titulatura de cea mai bună femeie din Space Force (pe parcursul lecturii vom întâlni și alte doamne sau domnișoare care ar putea veni cu pretenția că această distincție le aparține lor), finalul îi confer, la propriu, lui Charity titlul de cea mai bună femeie din Space Force ca urmare a faptului că toată lumea dispare și ea rămâne singură.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.