Plan roșu: Accident grav cu două autocare în care sunt 90 de elevi și profesori

Sibiu (DN 1, Poiana Bradului): accident rutier în care au fost implicate două autocare.

Conform primelor informații, furnizate de apelant, în cele două vehicule sunt aproximativ 90 de persoane. Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea optimă a misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

La fața locului, echipajele operative intervin cu 2 autospecială de stingere, 2 autospecială de transport personal și victime multiple, 4 ambulanțe SMURD și 4 ambulanțe SAJ.

Din informațiile primite la acest moment, toți ocupanții sunt ieșiți din autocare și se află în evaluare medicală.

Misiunea este în dinamică.

Update — În cele două autocare se aflau 90 de persoane – 2 șoferi, 4 profesori și 84 de copii cu vârste cuprinse între 15-18 ani. Până la momentul actual au fost îngrijiți medical 34 de copii (atac de panică și diverse traumatisme).

Update 2

După acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, 4 copii au fost transportați la spital, conștienți și cooperanți ( dureri cervicale)

Update 3

Până la acest moment, 10 copii au fost transportați la spital de către echipajele SMURD și ale Serviciului Județean de Ambulanta, conștienți și cooperanți

Planul roșu a fost dezactivat

Bilanț final:

-86 de minori și 7 adulți au fost implicați în accident;

– 33 minori și 1 adult au fost transportați la spital, cu traumatisme minore și diferite contuzii, conștienți și cooperanți.

Pentru celelalte persoane nu s-a impus transportul către unități spitalicești.

Sursa: ISU Sibiu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.