„La Sectorul 1 avem buget legal. Reexaminare nu se poate!”

O noua ședință extraordinară a Consiliului Local al Sectorului 1 convocată de îndată de către edilul Clotilde Armand rămâne fără rezultat.
Primărița din Banu Manta le cerea consilierilor locali să reexamineze bugetul adoptat pe 28 martie, întrucât acesta ar fi inaplicabil.

Consilierii locali spun, însă, că bugetul adoptat pe 28 martie este legal. El a fost transmis, pe 26 aprilie, către Instituția Prefectului, care îl consideră legal, și a fost afișat pe site-ul Primăriei Sectorului 1.

„Consiliul Local, organul deliberativ, a aprobat bugetul general consolidat al subdiviziunii administrativ-teritoriale Sectorul 1, în data de 28 martie 2023.
A fost comunicat către Instituția Prefectului.
Bugetul a fost afișat pe site.
Așadar e în vigoare, produce efecte juridice.
Consiliul Local și-a făcut treaba.
De acum încolo, e treaba Executivului să-l pună în aplicare.
Avem buget, totul legal, Executivul să-l pună în executare, așa cum a fost aprobat”, a declarat pentru București FM președintele de ședință al Consiliului Local al Sectorului 1, Daniela Popa.

Cât despre reexaminarea cerută de către Clotilde Armand, aceasta poate fi solicitată de către primar ori membrii Executivului Primăriei doar înainte de adoptarea unui proiect de hotărâre.
Deoarece hotărârea adoptată pe 28 martie se referă la bugetul general consolidat al Sectorului 1, aceasta poate fi modificată numai printr-o rectificare bugetară, a explicat pentru București FM președintele de ședință al Consiliului Local al Sectorului 1, Daniela Popa.

„Referitor la această sintagmă de reexaminare, reexaminarea se poate face doar în ședința de Consiliu. Adică, atunci, în data de 28 martie, doamna primar trebuia să fie în sală, să solicite ori retragerea, ori reexaminarea proiectului de buget și cu amendamentele. Și se făcea reexaminarea, atunci, în timpul ședinței. Nu se poate face o reexaminare ulterioară. Este exclus! Este împotriva legii!”

Reporter: Deci, doar înainte de adoptarea proiectului…?
Daniela Popa: Înainte de adoptarea proiectului, se solicită o reexaminare, se reintroduce în comisiile de specialitate și se întoarce la vot.
Un buget local aprobat poate fi modificat doar printr-o rectificare bugetară. Punct.
Nu avem ce să votăm. Nu avem ce să votăm, în acest moment.
Este un proiect de hotărâre care solicită modificarea unei hotărâri aprobate.
Dar, hotărârea aprobată se referă la buget. Bugetul general poate fi modificat printr-o rectificare bugetară, nu printr-o modificare. Atenție la termeni, a declarat pentru București FM Daniela Popa.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.