Primăria Capitalei vrea să mai împrumute încă 320 de milioane de lei, de pe piața bancară

După ce emisiunea de obligațiuni lansată de către Municipalitate prin intermediul Bursei de Valori București (BVB) a înregistrat subscripții în valoare de 870 milioane de lei, Primăria Municipiului București vrea să mai împrumute încă 320 de milioane de lei de pe piața bancară.

Dintre acestea, 150 de milioane de lei ar urma să fie folosite pentru investiții, iar 170 de milioane de lei ar urma să asigure plata unor rate scadente la mijlocul acestui an, a anunțat primarul general Nicusor Dan.

„Am reușit să atragem…, am avut suscripptii de 870 de milioane.
(…) Vreau să vă anunț că o să ieșim, ieșim, în curand, cu alte două împrumuturi. Dar, așa cum este planul, în momentul ăsta, o să ieșim cu un împrumut clasic, nu cu o emisiune de obligațiuni.
O sută cincizeci de milioane de lei pentru investiții și alte aproximativ o sută șaptezeci de milioane pentru refinanțarea unor rate pe care le avem de plătit”, a declarat Nicusor Dan.

Edilul Capitalei a mai explicat că Municipiul București întâmpină dificultăți în a se finanța. Acestea ar fi cauzate de împărțirea disproporționată a atribuțiilor și a surselor de finanțare între Municipalitate și primăriile de sector, de faptul că Primăria Capitalei nu își poate finanța administrațiile din subordine din împrumuturi, ci numai din bugetul propriu și, în sfârșit, de plafonul de îndatorare prea scăzut față de necesitățile Bucureștiului.

Declarațiile lui Nicușor Dan au survenit la Bursa de Valori București, în cadrul unei festivități prilejuite de subscrierea obligațiunilor lansate de către Primăria Municipiului București.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.