2 Mai – Ziua Națională a Tineretului

Astăzi este Ziua Națională a Tineretului și este sărbătorită în țara noastră din 2004.
Marcarea acestei zile a fost instituită prin Legea nr. 425/2004.

Potrivit legii, cu prilejul acestei zile, sunt organizate o serie de evenimente și activități culturale, artistice și sportive.

Începând din 2016, anual, un oraş din România primeşte titlul de Capitala Tineretului din România. Capitala Tineretului din România funcţionează pe principii similare cu cele dedicate Capitalei Europene a Tineretului, fiind un program naţional destinat tinerilor, având ca scop dezvoltarea ecosistemelor de tineret din zonele româneşti, în general, şi din mediul urban, în mod special.

Programul le permite organizațiilor de și pentru tineret să promoveze temele importante pentru categoria socială pe care o reprezintă și ajută autoritățile locale să-i identifice problemele și să atragă investiții publice și private pentru rezolvarea acestora și dezvoltarea ecosistemelor de sprijin, potrivit portalului www.capitalatineretului.ro.

Târgu-Jiu a fost desemnat Capitala Tineretului din România, pentru ediţia 2023, mandatul urmând să se desfăşoare în perioada 1 ianuarie 2023 – 31 decembrie 2023.
Municipiul reşedinţă al judeţului Gorj aduce în atenţie conceptul #YouthURL (UnLearn, ReLearn, Learn), care are drept pilon principal procesul de învăţare. Priorităţile acestui program, #YouthURL, sunt structurate pe patru direcţii de acţiune: stare de bine, acţiunea tinerilor, ecosistemul de tineret şi perspectivele tinerilor.

Capitala Tineretului din România, ediția 2024, este orașul Ploiești, ce urmează să îşi desfăşoare mandatul în perioada 1 ianuarie 2024 – 31 decembrie 2024.

Șase proiecte dedicate tinerilor bucureșteni vor fi lansate de către Primăria Municipiului Bucureşti pe parcursul lunii mai, în cadrul Lunii Tineretului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.