Poliţiştii de la transporturi, în teren, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale

În perioada 28 aprilie – 5 mai a.c., poliţiştii de la transporturi, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi, au acţionat pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice în staţii de cale ferată, trenuri de călători, porturi şi aeroporturi.

De asemenea, pentru combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional, au fost desfăşurate activităţi pentru prevenirea furturilor de la călători şi combaterea faptelor cu violenţă, prevenirea accidentelor la trecerile la nivel cu calea ferată, prevenirea furturilor de la infrastructura feroviară şi din vagoanele de marfă.

Totodată, au fost desfăşurate şi acţiuni care au vizat verificarea respectării legislaţiei privind transportul de persoane în regim de taxi şi rent-a-car, depistarea transporturilor ilegale de material lemnos, prevenirea şi combaterea braconajului piscicol şi a contrabandei cu tutun.

Astfel, au fost legitimate 3.041 de persoane, fiind controlate 756 de autovehicule. Totodată, au fost efectuate patrule în 511 staţii şi triaje, dar şi în 725 de trenuri de călători.

Poliţiştii au efectuat verificări la 70 de nave şi ambarcaţiuni, au constatat 43 de infracţiuni şi au cercetat 22 de persoane.

Au fost depistate 10 persoane care apelau la mila publicului, 5 minori lipsiţi de supraveghere. De asemenea, au fost verificate 12 obiective de pază şi 60 de permise de pescuit.

Poliţiştii au aplicat 445 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 121.935 de lei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.