Aleargă pentru o cauză nobilă în cadrul OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON!

Provocare! Motivație personală! Scop umanitar! 30 de cauze sociale, umanitare sau ecologice își caută parteneri printre cei care vor să accepte provocarea de a alerga un semimaraton, pentru o cauză nobilă, în cadrul evenimentului marca #RunInBucharest – OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON – în weekendul 13-14 mai 2023. Am aflat mai multe detalii despre acest eveniment, de la Laurențiu Mihai – Multimedia Manager-Bucharest Running Club, invitatul lui Răzvan Ursuleanu #InComunitate.

„În 2019  am avut 20.000 de participanți, 10.000 pe cursele de sâmbătă, cursele necompetitive, copii și cursa populară, iar în ziua de duminică au loc cursele competitive, semimaraton, maraton ștafetă și 10 km. Au venit acești ani, destul de agitați, iar anul trecut, imediat după restricții, evident că am avut un număr mai mic de participanți. Practic, noutatea cea mai mare vine din  numărul de participanți de anul acesta. Așteptăm în jur de 15.000 de alergători. Practic, creșterea o facem, din nou, într-un mod cât se poate de organic, nu forțat. Ceea ce încercăm noi să facem este să îi scoatem pe oameni din case la mișcare, dar mai important decât atât, să le redăm încrederea de a participa la astfel de evenimente, din nou.  Anii care au trecut peste noi, cei 4 ani, au schimbat comportamente. Trebuie sa o luam pas cu pas, pentru că doar așa putem construi ceva solid.”, a precizat Laurențiu Mihai, acest eveniment, de la Laurențiu Mihai – Multimedia Manager-Bucharest Running Club.

În cadrul acestui eveniment există curse pentru toate gusturile, de la cele pe distanțe mici, până la semimaraton și semimaraton ștafetă. Fiecare cursă a fost gândită pentru a îi motiva și pe cei mai comozi dintre noi. Iar pentru cei care s-ar putea speria de distanțe, există un singur îndemn: fă primul pas!

 „Avem curse de la 2 km și jumătate, dacă vorbim de cursele de adulți, de la 2 km și jumătate până la 21 km, nu sunt distanțe imposibile, să ne gândim că o plimbare pe care o facem în parc, atunci când dăm o tură de Herăstrău, de exemplu, de jur împrejurul lacului, sunt undeva la 6 km și ceva și îi facem fără să ne dăm seama, dar și la 2 km și jumătate și acolo este o plimbare. Trebuie privit cumva în perspectivă, ca să poți face o cursă. Cel mai important lucru este să te apuci de ea.”, a spus Laurențiu Mihai – Multimedia Manager-Bucharest Running Club, care a mai adăugat:

„În zilele de eveniment, după nopțile nedormite, după munca de pregătire, suntem destul de obosiți în diminețile curselor, dar când vezi la start oameni care au trecut prin boli grave, oamenii care sunt în fotolii rulante, oameni pe care. în niciun caz, în momentul în care îi vezi pe stradă, într-o zi obișnuită, nu te-ai aștepta să îi vezi într-o cursă, nici măcar la start, te întrebi cumva, de ce mă plâng?”

Cursele se vor desfășura în weekendul 13-14 mai 2023, fiecare zi va începe de la ora 7 cu încălzirea, în Piața Constituției.

„Sâmbătă, în prima parte a zilei, începând cu ora 09:00, avem cursa populară, după care urmează cursele de copii de la zero până la 14 ani, pe categorii de vârstă, împărțiți iarăși pe băieți /fete. După terminarea curselor până la 8 seara în continuare program de ridicări de kituri și înscrieri noi și vine ziua de duminică, la ora 09:00 este startul pentru toate cele 3 curse din program, semimaraton, semimaraton ștafetă și 10 km. În paralel, în Piața Constituției se întâmplă tot felul de activități, dar programul zilei începe de fapt la ora 07:00, cu încălzirea care va avea loc în Piața Constituției, pentru toate cursele, încălzire va fi și în ziua de sâmbătă.”, a precizat Laurențiu Mihai – Multimedia Manager-Bucharest Running Club.

Organizatorii acestor curse respectă atât reglementările impuse de Federația Română de Atletism și de Federația Internațională de Atletism, organismele care și certifică aceste probe, cât și pe cele care țin de respectul pentru cei care se înscriu și achită o taxă de participare. Asta înseamnă că, pe parcursul curselor, alergătorii vor găsi puncte de alimentare cu apă, batoane energizante și puncte de prim ajutor.

„Toate punctele de alimentare sunt din 5 în 5 km. Dacă gândim traseul ca fiind un segment de 21 km în linie dreaptă, sunt din 5 în 5 km, însă ,prin poziționarea pe care o au pe traseu, practic te întâlnești cu un astfel de punct de alimentare la intervale mai mici de 5 km.

Pe de altă parte, punctele de prim ajutor, vă pot spune că prin colaborarea pe care o avem,  cu SMURD cu studenții un interval mai mare de 3 minute în care o ambulanță să ajungă la un alergător. Pe de altă parte, aveam motocicliștii de la SMURD care patrulează pe traseu cu plecare din Piața Constituției, fiecare cu segmentului. Avem bicicliștii noștri, care au pregătire de prim ajutor, au în spate niște rucsaci cu tot felul de materiale de prim ajutor, inclusiv defibrilator. Mai avem, apoi, puncte de prim ajutor asigurate de studenții de la medicină și de Crucea Roșie. Pe ultimii kilometri, distanța cea mai mare pe care un alergător poate avea față de un punct de prim ajutor este de 250 m, pentru că aceste corturi sunt din 500 în 500 m.”, a spus Laurențiu Mihai – Multimedia Manager-Bucharest Running Club.

OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON este un eveniment care are rădăcini adânci și în sfera acțiunilor umanitare, fie ele de ajutor social sau sprijin pentru mediu. Astfel că, 30 de cauze sociale, umanitare sau ecologice își caută parteneri printre cei care vor să accepte provocarea de a alerga un semimaraton, pentru o cauză nobilă, în cadrul evenimentului. Iar ONG-urile partenere pot fi găsite și pe traseul curselor, cu un rol important în buna desfășurare a acestora.

 „Toate punctele de pe traseu de alimentare cu alimente, fructe, apă și așa mai departe sunt gestionate de ONG-urile care ne sunt alături din 2008.  Aceleași ONG-uri au și rol de prim ajutor, pentru că și acolo vor fi oameni pregătiți pentru o primă intervenție. Dincolo de aceasta colaborare, vorbim de un tip de sprijin foarte complex pentru aceste ONG-uri, practic, din taxa de înscriere o parte va fi donată către ONG-ul ales de către participant. Pe de altă parte alergătorul se poate duce pe pagina ONG-ului respectiv, chiar dacă taxa sau mai bine zis, contribuția este mai mare decât pe pagina organizatorului, el știe că diferența de preț rămâne la ONG-ul respectiv și o face într-un mod cât se poate de asumat.”, a mai adăugat Laurențiu Mihai – Multimedia Manager-Bucharest Running Club.

Află aici ce trebuie să faci pentru a participa la Bucharest HALF MARATHON, detalii despre ultimele înscrieri și despre kitul de participare.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.