”DECAMERON 135666”, spectacol în regia lui Alexander Hausvater, premieră la TDR

Sursa foto: TDR

Teatrul Dramaturgilor Români anunță premiera spectacolului DECAMERON 135666, scenariul și regia Alexander Hausvater. Primele reprezentații sunt programate pe 13 mai, de la orele 17:00 și 19:30 și pe 14 mai, ora 16:00, în sala „Iosif Naghiu” a TDR.

În distribuție: Ioana Calotă, Ioan Paraschiv, Claudia Vasile, Ștefan Liță, Radu Catană.

După succesele înregistrate în Edmonton, Calgary, Montréal, Copenhaga, Ottawa, Alexander Hausvater propune publicului bucureștean o întâlnire cu DECAMERON 135666, un spectacol provocator, curajos, care confruntă elemente aparent ireconciliabile – sadismul și ludicul; cruzimea și emoția; comedia și tragedia: „Am simțit o nevoie profundă în societatea românească de azi de a înțelege real care e funcția teatrului (…) în acest spectacol este o luptă pe viață și pe moarte între teatru, artă, poveste și autoritățile politice”.

Într-un lagăr de concentrare, o echipă de actori execută sub teroare cel mai important act artistic din întreaga lor carieră: jocul supraviețuirii. Forțați să își facă opresorul să râdă, umiliți și brutalizați, artiștii se refugiază în poveste, alegând teatrul în fața unei realități care depășește orice imaginație.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.