Ziua Națională a Oinei, celebrată pe stadionul „Arcul de Triumf” din București!

Sursa foto: Federatia Romana De OINA/facebook

Recunoscută ca o valoare deosebită pentru cultura românească, oina a intrat în dezbatere în Parlamentul României, care a adoptat în data de 11 aprilie 2023 Legea numărul 87/2023, publicată în Monitorul Oficial nr. 310 din 12 aprilie 2023, prin care decretează ziua de 9 mai – Ziua Națională a Oinei.

Pentru a marca această primă sărbătoare, Federația Română de Oină și partenerii săi vor organiza în data de 9 mai, începând cu ora 13:30 pe stadionul din cadrul Complexului Sportiv Național „Arcul de Triumf” din București, o serie de activități de inițiere în oină pentru copii, totodată fiind invitați iubitori ai oinei din capitală (jucători în activitate, antrenori, oficiali sau foști jucători).

Sursa foto: Federatia Romana De OINA/facebook

Meciurile demonstrative vor avea loc între grupe de copii de la diferite instituții de învățământ din București, dar și a unor foști jucători de la reputata formație C.S. Straja București, multiplă campioană națională la seniori.

La ceremonie au fost invitați reprezentanți ai Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Ministerului Sportului, Ministerului Educației Naționale, Ministerului Culturii, Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, precum și din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărări Naționale.

După încheierea meciurilor demonstrative, vor avea loc o serie de luări de cuvânt, precum și o decernare de distincții.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.