Rareș Hopincă, city-managerul Sectorului 5: „Lucrările din cartierul Rahova sunt legale”

Foto: Garda de mediu/ facebook

Lucrările care se desfășoară în zona Cartierului Rahova sunt absolut legale și au drept obiectiv modernizarea spațiului public, prin amenajarea de trotuare, dar și creșterea suprafeței de spațiu verde, prin desființarea construcțiilor ilegale de pe domeniul public și plantarea a peste 2.000 de copaci, a explicat pentru București FM city-managerul Sectorului 5, Rareș Hopincă.

„Lucrările respective, din zona Dumbrava Nouă, Făt Frumos, Cobadil și așa mai departe – tot Cartierul Rahova, sunt absolut legale.
Se desfășoară în conformitate cu o autorizație de construire emisă de Primăria Sectorului 5, la începutul lunii martie.
Și vizează lucrări care nu s-au mai făcut de treizeci de ani în sector.
Respectiv, crearea de alei pietonale, pentru că, în momentul de față, oamenii circulă pe stradă, creșterea suprafeței spațiului verde și plantarea a minimum 2.000 de tei, mesteceni și stejari, creșterea numărului de locuri de parcare, în zonă, cu peste 1.200 de locuri.
Și, evident, modernizarea spațiului public, pentru că, totuși, suntem în anul 2023, iar acel cartier, arată fix cum arăta în urmă cu treizeci de ani.
Practic, creștem suprafața spațiului verde pentru că desființăm construcții ilegale care au ocupat abuziv spațiul verde, în ultimii 20 – 30 de ani”, a declarat Rareș Hopincă pentru București FM.

Amenzile aplicate de către Garda de Mediu firmelor din subordinea Consiliului Local al Sectorului 5 care lucrează în zona respectivă constituie o măsură abuzivă, care a și fost contestată în instanță, mai spune Rareș Hopincă.

„Este o măsură abuzivă și superficială a Gărzii de Mediu, care nu a solicitat niciun document, nu a fost interesată să vadă autorizația de construire, emisă perfect legal. Și nu a analizat lucrările în conformitate cu documentațiile legale, respectiv autorizația de construire și avizele care stau în spatele acesteia.
Pur și simplu, au fost niște inspectori care s-au dus pe șantier și s-au trezit amendând niște firme care executau o lucrare.
Și această amendă, pe care cele două companii au primit-o de la Garda de Mediu, a fost deja contestată în instanță și nu am niciun dubiu că instanța ne va da dreptate”, a declarat city-managerul Sectorului 5, Rareș Hopincă.

În context, trebuie amintit faptul că, pe pagina de socializare a Gărzii de Mediu, s-a anunțat că au fost aplicate amenzi în valoare de 80 de mii de lei pentru lucrările ce se desfășoară pe Strada Făt Frumos din Sectorul 5.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.