FOTO: Parcul Herăstrău arată jalnic!

Parcul Herăstrău, aflat în zona ultracentrală a Capitalei pare să fie lăsat în părăsire de către Administratia Lacuri, Parcuri și Agrement (ALPAB) din subordinea Primăriei Municipiului București, care îl are în administrare, alături de celelte parcuri mari – Cișmigiu, Tineretului si Carol.

Alei crăpate și pline de gropi, peluze neîngrijite, vegetație netoaletată, în multe locuri buruieni înalte până la brâu, Așa arată parcul istoric Herăstrău.
Unele gropi sunt atât de mari, încât formează adevărate cuve în care apa băltește săptămâni la rând, după fiecare ploaie.

Pistele pentru bicicliști, amenajate pe vremea lui Sorin Oprescu, când director al ALPAB era Radu Popa, s-au degradat într-atât încât au devenit adevărate curse cu obstacole, punând în pericol bicicliștii și trotinetiștii.
Pe alocuri, pistele sunt atât de accidentate încât sunt impracticabile. Bicicliștii și trotinetiștii le evită, pe bună dreptate, generând o stare de pericol pentru pietonii care se plimbă sau aleargă prin parc.

O mențiune specială trebuie făcută pentru aleea ce înconjoară Lacul Herăstrău, care se află, în mai multe locuri, într-un iminent pericol de prăbușire.

Această prezentare necesită JavaScript.

Desigur, primarul general al Capitalei Nicușor Dan spune că, în câteva săptămâni se va semna un contract pentru repararea aleii și a malurilor Lacului Herăstrău. Dar, până la demararea lucrărilor, pericolul este prezent zi de zi pentru toți cei care se plimbă – de la mămici cu copii în cărucioare, până la vârstnici, aleargă, merg cu bicicleta sau trotineta pentru a face un tur de lac.

Reporter: În Herăstrău, ce faceți cu aleea din jurul lacului? Pentru că este o porțiune care stă să se prăbușească, efectiv.

Nicușor Dan: A fost desfășurată procedura de achiziție proiectare și execuție consolidare maluri de lac. Și tocmai a fost depusă o ofertă… Suntem în procedură… O singură ofertă, din fericire… Suntem în procedură de analiză și, în câteva săptămâni o să semnăm contractul și o să începem lucrarea asta, a răspuns Nicușor Dan la o întrebare București FM.

Spre deosebire de Parcul Herăstrău, Parcul central din Municipiul Iași – Palas, are peluze cu gazonul tuns cu grijă, copacii și arbuștii toaletați în forme plăcute privirii, straturi de flori.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.