UPDATE: Profesorii intră în grevă de avertisment, miercuri; sindicatele ameninţă cu grevă generală din 22 mai

UPDATE: „Fac un apel către părinți să înțeleagă și recomandăm să țină copiii acasă. Greva înseamnă încetarea lucrului. Nu se pun absențe, nu se predă, nu se evaluează”, a declarat Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu, în cadrul conferinței de presă.


UPDATE: Și universitățile intră în grevă generală. Este foarte posibil ca examenele să fie anulate sau amânate, a anunțat Anton Hadăr, președintele Alma Mater.

“Chiar dacă Federația noastră are un procentaj mai mic de doar 40 la sută% în cadrul referendumului, procent care va fi îmbunătățit până la sfârșitul săptămânii când vom finaliza referendumul. Cei care au semnat pentru grevă participă la grevă,” spune Hadar, potrivit Edupedu.

“Începe sesiunea în 2 săptămâni. Este foarte posibil să avem examene anulate sau amânate ne cerem scuze studenților și părinților”, spune Anton Hadăr.


Cadrele didactice din învăţământul preuniversitar vor intra, miercuri, în grevă de avertisment, în intervalul orar 11:00 – 13:00, timp în care cursurile nu vor avea loc, au anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, preşedinţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” şi Federaţiei Naţională Sindicală „Alma Mater”.

Decizia a fost luată ca urmare a rezultatelor unui Referendum privind declanşarea grevei generale în Învăţământ, efectuat în interiorul acestor organizaţii sindicale, precum şi implicaţiile acestei acţiuni pentru procesul educaţional.

In cazul în care nu vor exista reacţii din partea autorităţilor, organizaţiile sindicale ameninţă cu greva generală, începând din 22 mai.

Revendicările sindicaliştilor din educaţie vizează: majorarea salariilor, indexarea anuală a indemnizaţiilor în funcţie de rata inflaţiei şi plata orelor suplimentare.

Săptămâna trecută, salariaţii din învăţământ din toate judeţele ţării au participat la un marş de protest organizat de către federaţiile sindicatele din Educaţie. Acţiunea a avut scopul de a atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă sistemul de învăţământ românesc, în mod special, angajaţii – personalul didactic, nedidactic şi didactic auxiliar.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.