VIDEO: Weekend Sessions, cel mai cuminte festival din România „O ocazie de socializare, într-un loc viu!”

Weekend Sessions ajunge la a treia ediție, de data aceasta într-un nou format. Promisiunea organizatorilor este că vei asculta jazz sau muzică clasică, DJ sets surprinzătoare, vei cunoaște artiști independenți și vei putea urmări proiecții de film sau sesiuni de poezie contemporană. Silvia Floareș, Manager Weekend Sessions, a fost invitată în matinalul „Buna dimineata, București!” și ne-a povestit mai multe despre subiect.

„Ne-am dorit un loc de întâlnire, cu o atmosferă liniștită cu oameni cărora le place să descopere lucruri din diferite domenii culturale, într-o zonă de prietenie”, spune Silvia.

„Ne doream de ceva timp să facem un eveniment de genul acesta. Credem destul de mult în puterea întâlnirilor, iar oamenii se deschid destul de mult când se văd, iar după pandemie nevoia asta era din ce în ce mai mare”, povestește Silvia.

„Anul acesta am vrut să descoperim și alte spații cu o energie la fel de bună, așa că am făcut un parteneriat cu 5 muzee frumoase din București, unde vom avea Weekend Sessions din 20 mai până în octombrie”, spune Silvia.

„Weekend Sessions se deschide la Muzeul Național de Artă al României (MNAR) și ne bucurăm să îi avem alături. Începem la 11 dimineața, avem sesiuni muzicale, muzică clasică, jazz, sesiuni de yoga în zona de relaxare, dar și ateliere pentru copii. Avem un atelier despre Brâncuși, pentru copii, care face introducerea în lumea materialelor și a texturilor pe care le folosea Brâncuși. Încercăm pentru prima dată, cu MNAR, niște tururi ghidate speciale în expoziția aniversară „Nicolae Grigorescu”, explică Silvia.

„Cortul terapeutic este o asociație de psihoterapeuți care și-au propus să promoveze acest domeniu în spații publice și evenimente în care oamenii nu s-ar aștepta să-i găsească. Au mici discuții cu fiecare om care le calcă pragul, au gânduri bune de împărțit sau exerciții. Este o experiență foarte interesantă și în fiecare weekend vine altă echipă de terapeuți alături de noi. Au și un chestionar foarte interesant, care este un fel de hartă pentru comportamente personale”, continuă Silvia.

„Avem câte două weekenduri în fiecare muzeu implicat, iar ce ne leagă este ideea asta de întâlnire cu oameni care ne seamănă și care ar putea să ne dea un soi de încredere și optimism pe mai departe”, spune Silvia.

„Am avut până acum 40 de evenimente, în 20 de weekenduri, la Grădina Botanică. Evenimentul s-a transformat de la un an la altul și de la un weekend la altul. A devenit o ocazie de socializare, într-un loc viu. E o ocazie de reîntâlnire cu cei dragi și de descoperire”, încheie Silvia.

Locurile sunt limitate. Biletele se pot achiziționa pe weekendsessions.ro prin partenerii Eventbook. Costul unui bilet este de 70 de lei (pentru adulți) sau 20 lei (pentru elevi), include acces în muzeu, 2 sesiuni muzicale, 1 sesiune de poezie, 2 sesiuni de wellness și ateliere pentru copii. Copiii sub 6 ani au intrarea gratuită. Mai multe detalii despre program se se pot găsi pe website-ul evenimentului, Facebook și Instagram.

Despre Weekend Sessions

Weekend Sessions este un program cultural independent care celebrează artiștii locali, spațiile publice emblematice și socializarea cu sens. A început în 2021 la Grădina Botanică a Universității din

București unde a transformat un spațiu de picnic în prilej de experiențe memorabile și întâlniri cu sesiuni acustice de jazz, muzică clasică, pop-indie de la artiști independenți, degustări de la antreprenori locali, proiecții de film în natură, momente de poezie, discuții cu terapeuți, sesiuni de mindfulness și yoga, ateliere creative pentru copii. În primii doi ani a reunit aproape 300 de artiști și invitați speciali, peste 30.000 de vizitatori adulți și 10.000 de copii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.