Decizia sindicatelor din educație: Grevă generală în educație, din 22 mai

arhiva

Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, miercuri, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii sindicatelor din educaţie, pe fondul acţiunilor de protest derulate de aceştia.

Negocierile au eșuat, iar promisiunile sunt subțiri. De luni va fi grevă generală. E posibil să mai fie o discuție cu premierul, dar până atunci mesajul e clar – grevă generală din 22 mai, de la ora 8:00, spun reprezentanții sindicatelor din educație.

„Concluzia este clară, promisiunile sunt subţiri, doar că anexa O se va aplica şi că în Programul de guvernare o să fie lucruri concrete legate de grila de salarizare şi că educaţia va fi prioritate. Oamenii aşteaptă altceva şi este limpede că de luni va fi grevă generală. Este voinţa oamenilor. Mandatul nostru este de a veni cu ceva concret. Am cerut astăzi, de exemplu, să se rezolve şi problema inflaţiei, adică să să vină cu un act normativ care să acopere rata inflaţiei. Acest lucru se poate face. Este posibil să mai avem o discuţie cu premierul luni, mai este timp să găsească soluţii, dar până atunci mesajul nostru este clar: grevă generală din 22 mai, orele 8:00″, a anunţat liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.

„Am avut un dialog foarte bun și voi susține că educația e o prioritate pentru actuala coaliție. În urma discuțiilor am prezentat posibilitățile bugetare și ne-am angajat să închidem o anexă de salarizare și ne-am asumat că în programul de guvernare care va fi aprobat săptămâna viitoare împreună cu sindicatele vom înscrie textul convenit din care să rezulte că educația e prioritate națională, inclusiv pe componenta de salarizare. Luni vom avea o nouă întâlnire”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit hotnews.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.