Cannes 2023: Cel de-al cincilea film din seria Indiana Jones are premiera la Festivalul Internațional de Film de la Cannes

Cel mai nou titlu din seria de filme Indiana Jones, Indiana Jones And The Dial of Destiny, este proiectat in premiera la Festivalul de la Cannes, scrie The Hollywood Reporter.

Cu această ocazie, Festivalul îi va aduce un omagiu excepțional lui Harrison Ford, o figură a cinematografiei hollywoodiene de la „Star Wars” (el l-a interpretat de trei ori pe Han Solo) până la „Blade Runner”, şi aventurierul cu pălărie, pe care le întruchipează din 1981, şi primul film din franciză „Raiders of the Lost Ark”.

Cel mai faimos arheolog al cinematografiei se întoarce pentru o nouă aventură în Indiana Jones și Dial of Destiny, prezentate în afara competiției. Regizorul american James Mangold regizează acest lungmetraj în care Harrison Ford în rolul „Indy” se confruntă cu o nouă amenințare nazistă, pe fundalul Războiului Rece.

Este sfârșitul anilor 1960, iar doctorul Jones (Harrison Ford) își declară opoziția față de recrutarea foștilor naziști ca oameni de știință NASA în timpul Cursei Spațiale. Îndemnat de fiica sa (Phoebe Waller-Bridge), arheologul pornește în căutarea Cadranului Destinului, pentru a dejuca planurile ambițiosului Jurgen Voller (Mads Mikkelsen).

Al cincilea și ultimul episod al serialului de Steven Spielberg și George Lucas – acum producători ai proiectului – marchează marea întoarcere a lui Harrison Ford pe covorul roșu, la 15 ani de la prezentarea Indiana Jones și Regatul Craniului de Cristal. Actorul american și-a pus amprenta în istoria Festivalului de la Cannes în anii 1970, apărând în cartela The Conversation (1974) și Apocalypse Now (1979), două filme care au câștigat Palme d’or, ambele de Francis Ford Coppola.

În acest nou lungmetraj, legendarul actor din Star Wars și Blade Runner este regizat de James Mangold. Regizorul și scenaristul american, care a creat blockbusterele Logan și Ford V Ferrari, prezintă primul său film la Cannes. Ca și în episoadele anterioare, Indiana Jones și Dial of Destiny are o partitură muzicală de John Williams. Acesta este al 112-lea film la care compozitorul și-a adăugat noștrii de geniu.

Harrison Ford, în vârstă de 80 de ani, joacă rolul lui Indiana Jones la 70 de ani. În film mai apare actrița Phoebe Waller-Bridge, populară prin comedia neagră Fleabag. Actorul din Hannibal Mads Mikkelsen, care l-a înlocuit pe Johnny Depp în rolul Grindelwald în seria Fantastic Beasts, va juca un rol negativ.

Această a cincea parte a aventurilor arheologului aventuros, imaginată de Georges Lucas şi adusă pe ecran de Steven Spielberg, va rula pe ecranele din Statele Unite din 30 iunie. 

Printre alte filme din serie se numără Indiana Jones: Raiders of the Lost Ark (1981), Indiana Jones: Temple of Doom (1984), Indiana Jones: The Last Crusade (1989) și Indiana Jones: and the Kingdom of the Crystal Skull (2008). Filmele anterioare au regia semnată de Steven Spielberg. Acum, James Mangold semnează regia Dial of Destiny. Mangold a fost desemnat de Spielberg să continue seria, după ce a scris filmul său autobiografic, The Fabelmans, mai notează The Hollywood Reporter.

Și alte filme cu nume sonore vor avea premiera pe Coasta de Azur: Asteroid City a regizorului american Wes Anderson și Killers of the Flower Moon al lui Martin Scorsese, un film mult-așteptat, confirmat pentru premiera la Cannes.

Strange Way of Life a lui Pedro Almodovar și drama romantică May December cu Natalie Portman și cu Julianne Moore, a regizorului Todd Haynes vor debuta de asemenea la Cannes, selecția oficială urmând a fi anunțată la mijlocul lunii aprilie.

Cea de-a 76-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Cannes a început pe 16 mai și va dura până pe 27 mai.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.