Lista evenimentelor din acest weekend, în București

„Străzi deschise” aduce un nou weekend pietonal în Bucureşti, cu spectacole de teatru, numere de acrobaţie şi ateliere între 20 şi 21 mai, pe Calea VictorieiPentru prima dată la „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”, „Festivalul luminii” organizat de Cercetaşii României aprinde sâmbătă, 20 mai, peste 5000 de lumini pe traseul pietonal de pe Calea Victoriei.

Vezi aici detalii despre programul evenimentelor ce au loc în acest weekend la „Străzi deschise”.

Spectacolul Hedwig and the Angry Inch, pe un text de John Cameron, muzica și versurile Stephen Trask, în regia lui Răzvan Mazilu, va fi prezentat în avanpremieră de Teatrul Stela Popescu, pe 21 şi 22 mai, de ora 19:00, la Sala Olga Tudorache a Teatrului Metropolis.

Afla aici mai multe despre eveniment.

În acest weekend, la Romaero Băneasa, avem un nou târg dedicat animăluțelor. La ediția cu numărul 12 vor fi aduse din nou zonele de fun, jocuri, concursuri cu premii, ședinte foto gratuite și multe alte surprize.

Mai multe detalii găsiți aici.

MIEZ, singurul festival 100% românesc din țară, se pregătește pentru startul celei de-a II-a ediții. Evenimentul se va desfășura în weekendul 19-21 mai, aducând în prim plan artiști și trupe autohtone, embleme ale muzicii rock, pop, hip-hop, disco și lăutărească.

Vezi aici detalii despre Festivalul MIEZ.

În acest weekend are loc prima întâlnire Weekend Sessions la Muzeul Național de Artă al României. Din programul acestui weekend fac aparte sesiuni muzicale cu Pantam Dance & Zeyla Tomlyn, (handpan&voce), Light Quartet (muzică clasică), Cristina Lupu&Lucas Contreras (blues&jazz), Blue Noise (jazz acapella), o selecție de jazz realizată de Marica Cristian, Radio România Cultural.

În perioada 19 – 21 mai are loc Târgul de Sfinții Constantin şi Elena, în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român. Intrarea este liberă, iar programul de vizitare este între orele 10:00 – 19:00.

„Simfonia Apei”, spectacolul de apă, muzică şi lumini de la Fântânile Urbane din centrul Capitalei, revine cu cea de-a patra ediţie începând de vineri, 19 mai. O tematică suplimentară anul acesta va celebra 120 de ani de la prima audiţie a „Rapsodiei Române” semnate de George Enescu. Astfel, vara aceasta va introduce şi tema „Rapsodia Apelor”, care va include şi muzica celor mai cunoscuţi compozitori români. De-a lungul anului acesta, mix-urile tematice vor fi completate şi cu show-ul Pace.

Cum arată opera secolului 21 pe librete inspirate de realităţi actuale, puteţi descoperi în spectacolul „Opera in Your Pocket” din 21 mai 2023, ora 17.00, de la ARCUB – Hanul Gabroveni.

Afla aici mai multe despre eveniment.

Festivalul Filmului European continuă în acest weekend la Sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă al României, Cinemateca Union şi Cinema Elvire Popesco.

Peste o sută de fluturi vii vor încânta privirile vizitatorilor, în acest weekend. O seră va fi amplasată în Veranda Mall. Expoziția va aduna peste 150 de fluturi tropicali, originari din America de Sud și din Asia.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.