Maia Morgenstern joacă în deschiderea Festivalului Buzău Iubește Teatrul, ediția 18

Sursa foto: Facebook Teatrul George Ciprian

Cea de-a 18-a ediție a Festivalului BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU  va avea loc în perioada 20 – 27 mai.

Secțiunea oficială este dedicată spectacolelor care aduc în scenă cele mai frumoase povești de dragoste din marea dramaturgie, selecția fiind făcută de teatrologul Carmen Stanciu. De asemenea, publicul este invitat să participe și la alte evenimente: spectacole în aer liber pentru copii și adulți, standuri de carte, workshop de fotografie pentru elevi,  întâlniri cu creatori, a precizat Gina Chivulescu, managerul Teatrului „George Ciprian”.

Manifestarea are caracter competitiv, premiile  sunt acordate de două jurii: un juriu format din specialiști în domeniul artelor spectacolului și un juriu al publicului, ai cărui membri vor fi selectați prin tragere la sorți din rândul buzoienilor iubitori de teatru.

În juriul de specialitate sunt, anul acesta, regizoarea Maria Rotar, regizorul Vlad Trifas și actorul Emil Gaju.

În competiție intră teatre din capitală și din țară: Teatrul de Comedie, Teatrul Nottara, Teatrul Anton Pann – Râmnicul Vâlcea, Teatrul Fani Tardini – Galați, Teatrul Mihai Eminescu – Botoșani,  Teatrul Toma Caragiu – Ploiești.

Festivalul Buzău Iubește Teatrul se deschide,  pe data de 20 mai, cu spectacolul confesiune al actriței Maia Morgenstern,  NU SUNT EU, în direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză,  producție a Teatrului Dramaturgilor Români și se va incheia tot cu un spectacol invitat, ”Toc Toc”, regizat de Raluca Păun și Alexandru Boureanu, de la Teatrul Național „Marin Sorescu”, Craiova.

În serile următoare pot fi văzute producții semnate de: Cristian Ban, Andrei Măjeri, Felix Alexa, Teodora Petre, Tavi Costin, Ioan Coman.

Cei mici vor avea ocazia să se întâlnească cu CUIBUL DE CLOVNI, spectacol în regia lui Mihai Gruia Sandu, oferit de Teatrul „Toma Caragiu”, Ploiești.

Evenimentul este organizat de Teatrul „George Ciprian” din Buzău, cu sprijinul Consiliului Județean Buzău.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.