VIDEO: Generația Z și educația sexuală

Episodul 37 al emisiunii „Generația Z” a fost unul în care am abordat un subiect tabu, cel al educației sexuale. Membrii proiectului „Generația Z” au decis să abordeze, într-o seară de vineri, una dintre temele inconfortabile pentru mulți, dar esențiale pentru noi toți. Așa că am vorbit despre sex și consecințele lui.

Alături de noi studio s-a aflat Ana Niculescu, studentă în anul III la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”. Ea este o persoană implicată în promovarea educației sexuale în școli și a fost vrut să ne explice, într-un  limbaj cât mai simplu, ce înseamnă și cum se poate face asta. Am fost curioși să aflăm de la Ana, care se poate mândri cu premiul pentru cel mai bun speaker în materie de educație sexuală obținut în cadrul asociației din care face parte, cum trebuie să privim această parte a vieții noastre.

Din răspunsurile ei directe și lămuritoare – cu ceva termeni medicali de care nu poți scăpa în asemenea situații – am realizat că secretul e la îndemâna noastră și stă în „comunicare”. Atâta timp cât putem să ne exprimăm ideile, sentimentele față de prieteni, familie, dar și îndoielile pe care le avem, cu atât mai rapid vom depăși faza timidității, vom reuși să depășim barierele artificial create de noi înșine și vom găsi soluții la orice problemă.

Apoi, fetele desemnate să se ocupe de voxurile ediției, ne-au vorbit despre reținerile avute de cei intervievați – mulți au evitat să ofere răspunsuri referitoare la educația sexuală. Totuși, cu ajutorul lor am aflat că majoritatea tinerilor și-ar dori ca educația sexuală să fie mult mai prezentă în școli. Discuția celor din „Generația Z” a continuat cu experiențele personale ale fiecăruia dintre noi, modul în care subiectul este prezent și abordat în cadrul propriei familii.

Subiectul al treilea a fost despre evenimente, numai bune de bifat în agenda personală. Aici ne-a ajutat Anastacia, care ne-a prezentat o selecție pe gustul nostru, sperăm că și pe al tău. În afară de „Gala Festivalului Vocea Teatrului Licean București”, unde elevi din toate liceele din București s-au întrecut în talentul actoricesc și au încercat să câștige premiul cel mare, Anastacia ne-a propus să vizualizăm în direct cum se crează o pictură murală, în cadrul evenimentului „Bucharest Stickerz Fest”.

Catinca, specialistă în recomandări de filme, recente sau clasice, a venit cu o altă propunere săptămâna aceasta. Pentru a rămâne în tema emisiunii, serialul „Sex Education” a fost alegerea Catincăi, tocmai pentru a percepe, printr-un amestec comic și incitant, ce înseamnă domeniul respectiv.

La finalul ediției, am reușit să strecurăm, până la urmă, noutatea adusă de grupa noastră, citatul zilei. Pentru că am rămas datori data trecută, am vrut să ne împrietenim și mai bine cu ascultătorii noștri, dar și între noi. Așa că finalul emisiunii a fost colorat cu un citat despre prietenie.

„Radiopasionații” Generației Z au apreciat tare mult episodul acesta (să fie datorită subiectului inedit!?). Sperăm că și tu vei fi curios să afli cum a fost ediția cu numărul 37. Ne poți vedea și asculta pe pagina noastră de Youtube. Intră și pe TikTok pentru a nu rata sesiunea de Speed Questions. Hai și pe Instagram să vezi din culisele emisiunii.

„Generația Z” iți dă întâlnire vinerea viitoare. Te așteptăm de la 21:00 pe București FM, să petrecem împreună și îți garantăm subiecte faine și muzică bună. Până atunci, aruncă un ochi pe episoade anterioare și ai grijă de mintea și corpul tău.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.