Cine deturnează banii publici la Sectorul 1? 

Printr-un comunicat de presă oficial, primarul Clotilde Armand îi acuză pe consilierii locali PSD și PNL de la Sectorul 1 că i-ar sabota proiectele în folosul cetățenilor, precum modernizarea lifturilor și că ar fi încercat să deturneze 40 de milioane de lei către companiile pe care aceștia le-ar controla.

„Sabotajul coaliției PNL PSD de la Sectorul îmbracă și o formă penală. În încercarea disperată de a bloca orice proiect pe care îl inițiez în beneficiul locuitorilor și de a dirija fondurile de la bugetul local către companiile pe care le controlează, această majoritate toxică, care ține de 30 de ani România în sărăcie și subdezvoltate și care a devalizat bugetul Sectorului 1 ani la rând, a încălcat flagrant legislația în vigoare.
Astfel, printr-un amendament nelegal la Programul Termoficare de la soare, PSD și PNL au dirijat 40 de milioane de lei către Compania CET Grivița pe care o controlează”, spune Clotilde Armand, conform comunicatului de presă oficial al Primăriei din Banu Manta nr. 9.

În bugetul Sectorului 1, chiar inițiatorul acestuia, primarul Clotilde Armand, a prevăzut, încă de la începutul anului, suma de 120 de milioane de lei, pentru CET Grivița și pentru Compania de Investiții, spune, însă, președintele de ședință al Consiliului Local al Sectorului 1, Daniela Popa.

„Doamna Armand a alocat, la începutul anului, în bugetul general centralizat, suma de 120 de milioane, atât pentru CET (… Grivița n.r.), cât și pentru Compania de Investiții.
A delapidat, atunci, dumneaei sau minte, acum? Asta e întrebarea.
Deci, în buget, primarul a prevăzut, în capitolul pentru capitalizarea societăților din subordinea Consiliului Local, suma de 120 de milioane.
Noi nu am mai intervenit pe aceste sume.
Deci, dumneaei a delapidat, atunci, sau minte acum.
Și nu controlăm nicio companie. Sunt minciuni sfruntate pentru care dumneaei ar trebui să dea explicații”, a declarat Daniela Popa pentru București FM.

Cât despre modernizarea lifturilor, problema constă în contractele de mandat semnate de către Primăria Sectorului 1 cu mai multe asociații de proprietari.
Deși, în preambul, contractele de mandat respective se referă la ascensoare, obiectul acestora este trecut ca fiind așa-numitul program Termoficare de la Soare.

„Din discuțiile noastre cu președinții asociațiilor de proprietari, într-adevăr, majoritatea sunt pentru modernizarea parcului de ascensoare.
Dar există o mică problemă, aici. Pentru că doamna Armand a semnat niște contracte de mandat cu câteva asociații de proprietari.
În preambulul acestui contract de mandat, era specificată formularea: pentru modernizarea parcului de ascensoare, dar, ca obiect, în respectivul contract, era trecută Termoficarea de la Soare.
Și, la Termoficarea de la Soare, majoritatea nu vor, pentru că cetățenii Sectorului 1 sunt oameni rezonabili, inteligenți, realiști.
Știu că nu este un proiect fezabil pentru toate blocurile de locuințe din Sectorul 1.
Știu că nu s-a discutat, nu i-a întrebat nimeni nimic, dacă doresc montarea acestor panouri solare.
Nu s-au făcut studii. Nu s-a făcut nimic.
Pur și simplu doamna Armand, ca să o copiez, vrea să delapideze o sumă de vreo 400 de milioane de lei cu anumite firme care montează aceste panouri solare”, a declarat Daniela Popa, președintele de ședință al Consiliului Local al Sectorului 1, pentru București FM.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.