Pasajul Olteniţei va fi deschis circulaţiei pe 27 mai

Foto: Sorin Grindeanu/ facebook

Pasajul Olteniţei va fi deschis circulaţiei începând de sâmbătă, 27 mai, a anunţat, miercuri, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

„Pasajul Olteniţei va fi deschis circulaţiei începând de sâmbătă, 27 mai! Este un moment mult aşteptat de toţi cei care locuiesc în zonă, dar şi de cei care tranzitează Centura Capitalei. Acest pasaj va fluidiza circulaţia şi va atenua ambuteiajele rutiere în zona de sud a Bucureştiului”, a scris Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Şeful CNAIR, Cristian Pistol, a precizat, tot pe Facebook, că antreprenorul italian s-a mobilizat bine în şantier, deşi a întâmpinat unele dificultăti, cauzate în special de aprovizionarea cu materiale din Ucraina, notează Agerpres.

„Lucrările la Pasajul Olteniţa se apropie de final! Am verificat astăzi şantierul şi am stabilit ca Pasajul să fie deschis sâmbătă (27 mai). Constructorul s-a mobilizat bine în şantier, deşi a întâmpinat unele dificultăti, cauzate în special de aprovizionarea cu materiale din Ucraina. Problemele au fost depăşite însă şi acum suntem siguri că putem da în circulaţie acest pasaj care va descongestiona traficul rutier în zona de Sud a Capitalei. Pasajul face legătura între Bucureşti şi Popeşti Leordeni fără ca traficul rutier să se mai intersecteze la nivel cu Centura Capitalei”, a subliniat Pistol.

Constructorul Itinera SpA a semnat contractul în anul 2019 şi a avut la dispoziţie 169,5 milioane de lei, fără TVA, asigurate prin POIM.

Sunt restricţii de circulaţie între orele 22:00 – 05:00 în zona pasajului, dinspre Centura Bucureşti pe DN4, sensul de mers spre Bucureşti, pentru aşternerea asfaltului.

Restricţiile vor fi şi mâine seară, 24 mai, în acelaşi interval orar. Astfel, puteţi folosi următoarele rute de acces: DNCB – Str. Leordeni – DN4 – Bucureşti; DNCB – Şos. Berceni – Bucureşti. Darea în trafic a celui mai mare pasaj de pe Centura Capitalei va fi sâmbătă dimineaţă, pe 27 mai’, a spus acesta.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.