Percheziții de amploare în România

arhiva

Procurorii și polițiștii efectuează, joi, percheziții la grupări infracționale organizate specializate în trafic de droguri, de persoane, exploatarea persoanelor vulnerabile și criminalitate informatică.

„La acest moment, în cadrul unei ample operațiuni, procurorii DIICOT, Poliția Română și Poliția de Frontieră, cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează 58 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupuri infracționale organizate, specializate în trafic de droguri de risc și mare risc, precum și efectuarea de operațiuni cu substanțe cu efect psihoactiv.

De asemenea, sunt vizate și cauze ce au ca obiect traficul de persoane, exploatarea persoanelor vulnerabile și criminalitatea informatică. În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, procurorii DIICOT împreună cu poliţiştii vor pune în executare un număr de peste 300 de mandate de percheziţie domiciliară şi aproximativ 300 de mandate de aducere.

Percheziţiile efectuate la această dată au scopul de a obţine probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată şi a altor persoane implicate în activităţi infracţionale asociate criminalităţii organizate, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum şi identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor. Acţiunile vizează crearea unui climat optim de siguranţă al cetăţenilor precum şi protecţia victimelor infracţiunilor”, precizează DIICOT, într-un comunicat transmis agerpres.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.