VIDEO: Ciprian Ciucu anunță, în premieră la București FM, inaugurarea Parcului Liniei

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 al Municipiului București, a fost invitatul București FM. Cele mai importante subiecte de pe ordinea de zi au fost discutate în matinal.

„Sectorul 6 are din ce în ce mai multe avantaje. În primul rând, acces la locuri de muncă de calitate, pentru că sunt mai multe companii mari care activează în Sectorul 6, avem o bună locuire, sunt câteva cartiere de bună calitate și am crescu și noi calitatea spațiului public, am mers foarte mult pe verde. Noi suntem singurul sector care nu are patrimoniu construit, nu avem clădiri istorice, nu avem piațete, dar mergem foarte mult pe verde, pentru a oferi o bună calitate a vieții”, spune Ciprian Ciucu.

„Cu alte cuvinte, facem foarte multe parcuri noi. Fostele zone industriale le convertim în spații verzi. Spre exemplu, pe 1 iunie o să deschidem Parcul Liniei. Șase hectare de teren fost industrial, contaminat, care este acum decontaminat. Cred că este cel mai mare parc, de după Revoluție, care se deschide în București. Acum suntem în faza 1, cu o lungime de 4 km, care o să fie gata imediat, iar după urmează faza 2, până la 10 hectare.

Spun asta în premieră, îi aștept pe toți, la ora 10:00, pe 1 iunie, la inaugurarea Parcului Liniei. Cu șinele de tren nu se întâmplă nimic, sunt în conservare”, spune, în premieră, primarul Sectorului 6.

„Avem și digul Lacului Morii, pe care l-am tratat ca pe un avantaj, l-am renovat și într-o fază a doua amenajăm insula și zona adiacentă lacului, deci vom avea un alt parc foarte mare. Tocmai pentru ca oamenii să nu mai plece din Sectorul 6 în centru sau în altă parte, pentru a petrece timpul liber, ci să rămână aproape de casă, unde spațiul public este mult mai bun”, spune Ciucu.

Am dărâmat clădiri ilegale pe care le-am transformat în spații verzi, un complex commercial ilegal este acum un spațiu verde, spre exemplu”, continuă Ciprian Ciucu.

„O să ne extindem. Am început cu Drumul Taberei, pentru că este un cartier care a suferit, pentru că s-a lucrat mult timp la metrou, au avut un șantier permanent în fața casei. De anul viitor ne concentrăm pe zona Crângași-Giulești-Militari.

Venim cu un concept peisagistic complet nou. Practic nu mai sunt garduri și amenajăm grădinile blocurilor de la bulevard ca un parc. Vom ajunge peste tot!”, spune primarul Sectorului 6.

Noi reguli pentru publicitatea stradală în Sectorul 6

„Sunt niște reguli care vin să aducă puțin mai multă coerență în publicitatea stradală. După cum știți, în București nu există astfel de reguli. Reclamele țipă la tine, te agresează, ies foarte mult în evidență prin tot felul de culori și forme, lumina intensă și așa mai departe.

Dăm drumul la o campanie de informare, pentru că oamenii trebuie să se conformeze, să vină cu alte tipuri de reclame, care să fie puțin mai potolite, mai cumpătate, mai frumoase grafic. Acest lucru afectează mediul urban, afectează calitatea vieții. De la 1 ianuarie toată lumea va trebuie să se conformeze”, anunță primarul.

Probleme din Valea Largă

„Avem un proiect care ar conecta Prelungirea Ghencea cu Bulevardul Timișoara. Sunt niște probleme pe Prelungirea Ghencea, probleme ale Primăriei Capitalei, care stagnează de 5-6 ani.

Noi am făcut studii de trafic, studii de fezabilitate, am luat toate avizele posibile, am contractat, am vorbit cu Apa Nova să facă lucrări. Am muncit enorm ca să ajungem aici, am făcut și exproprieri în valoare de 30 de milioane de lei.

Am depus, în noiembrie, documentele necesare pentru un aviz de defrișare la Primăria Generală, iar din noiembrie până acum nu ne-au emis avizul de defrișare. Este vorba de o vegetație spontană, fără valoare dendrologică. Nu mai putem avansa lucrările în lipsa avizului, asta este problema.

Nu am înțeles de ce nu este emis acest aviz, pentru că noi vom planta, în compensare, 1200 de copaci, de trei ori mai mult. Eu mi-am asumat public că vom planta 4000 de arbori, deci nu se pune problema de mediu. Este blocat proiectul pentru că domnul primar general nu ne emite avizul de defrișare, fără să motiveze.

Pentru mine e important să respect legea, dar nu știu cât o să mai pot să rezist, pentru că sunt pus în fața unei alegeri teribile. Să fac ceea ce este bine și corect, să salvez banii oamenilor, cei deja investiți acolo, sau să respect litera legii. Din 19 decembrie nu mi-a mai răspuns la telefon”, spune Ciprian Ciucu.

Timp liber și viitoare proiecte

„Încerc să fac un spital și să obțin finanțare. Avem tot ce ne trebuie, ne mai trebuie banii, dar cred că o să-i obținem din surse externe. Avem de continuat Centrul Cultural Favorit, unde a trebuit să reluăm licitația. Avem în lucru, de la zero, școli și grădinițe și reabilităm undeva la jumătate din cele 67 de unități de învățământ din Sectorul 6”, povestește Ciucu despre planurile pe care le are în continuare pentru dezvoltarea Sectorului 6.

„Weekend-ul acesta, în Parcul Drumul Taberei, va avea loc Camp Run, cu mai multe tipuri de evenimente sportive. Este un eveniment marcă proprie”, anunță primarul.

Viață personală

„Eu sunt fan al muzicii rock, metal în special, și ascult și formații vechi, cum ar fi W.A.S.P., dar și formații noi. A fost super la concertul W.A.S.P., am băut bere și am ascultat muzică. Trebuie să ai consum cultural, un concert, o carte. Dacă faci același lucru mereu, productivitatea scade”, spune Ciucu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.