VIDEO: De ziua lor, copiii se distrează în cartier

Invitații de astăzi, În Comunitate, au fost Bogdan Brânză, de la Road Grand Tour, și Ioana Deneș, de la Go4Fun România.

Copilăria este, poate, cea mai frumoasă perioadă a vieții. Joaca în spatele blocului, visele, speranțele, plimbările cu bicicletele și trotinetele fac parte din copilăria adulților de azi.

Acum micii bicicliști au paradele lor, cu concursuri și evenimente pe cinste. De 1 iunie, cei mici au West Side Story în Drumul Taberei, cu Parada Micilor Bicicliști 2023 – West Side Kids Race.

„Eu vin cu un proiect, un eveniment dedicat în exclusivitate copiilor. Vrem să strângem până la 2.000 de copii. Anul trecut au fost 1.500 de ani la parada bicicliștilor. Evenimentul aduce copii amatori, din cartier, care descoperă acum bicicleta, care nu au fost la competiții. La evenimentul nostru, casca va fi obligatorie”, spune Bogdan Brânză de la Road Grand Tour.

Alături de cei de la Road Grand Tour este Go4Fun. Pentru ei, distracția merge mână în mână cu ideea de a promova bicicleta la un alt nivel.

„Noi vrem să transformăm bicicleta într-un mijloc de transport alternativ. Pe distanțe medii, bicicleta este un mijloc de transport”, explică Ioana Deneș.

Bucuria și mișcarea ajung în Drumul Taberei, pe 1 iunie. O să fie un program plin, cu concursuri și surprize.

„Să intre pe pagina de Facebook, Parada Micilor Bicicliști, vă înscrieți în câțiva pași. Veți primi pe mail toate informațiile. Putem face mici ajustări în program. West Side, în cartierul de vest, pe B-dul Drumul Taberi, în zona Parcului Drumul Taberei, o să aibă mai multe zone (zonă de ateliere și concurs și zona parcului, unde avem o scenă pe care București FM va aduce invitați pentru copii). Noi vom fi de la 9:00. Până la 12:30 se ridică kit-urile de participare. Colegii de la Go4Fun au pregătit ateliere pentru copii. Traseul va fi o buclă pe bulevard. La ora 13:00 se dă startul competițiilor. Vor fi separate, fete și băieți. Avem copii născuți din 2009. Vor fi separate, fete și băieți. Vor fi 50 de premii de la magazine de biciclete din București”

Mergem cu bicicleta și scăpăm de poluare și de traficul aglomerat. Totuși, mersul pe bicicletă, pe care trebuie să-l învețe cei mici, nu este lipsit de responsabilități.

„Am pornit de la ideea de a încuraja copiii să meargă cu bicicleta. Vom avea plimbări în pluton, învățăm semne de circulație, discutăm cu polițiștii rutieri. Vrem să meargă cu bicicleta în siguranță. Asta facem de 8 ani de zile. Câștigăm experiență, bucurie și facem și sport. Kit-urile se dau chiar dacă cei mici nu participă la concurs. Pe 3 iunie avem Parada Micilor Bicicliști la Cluj.”

Minunații lui Verdini, Oana Ioniță și echipa de dans, Teatrul Ion Creangă și București FM se distrează și îi distrează pe copii de ziua lor!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.