VIDEO: Cannes 2023 – În această seară aflăm cine va câștiga trofeul Palme d’Or!

Cea de-a 76-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes se încheie în această seară, cu decernarea trofeului Palme d’Or.

În total, 21 de filme se află în competiție pentru această distincție.

Învingătorul va depinde de opiniile membrilor juriului, prezidat de regizorul suedez Ruben Östlund, de două ori câștigător al Palme d’Or pentru „Triangle of Sadness” și „The Square”.

Împreună cu el vor delibera Maryam Touzani, Denis Ménochet, Rungano Nyoni, Brie Larson, Paul Dano, Atiq Rahimi, Damián Szifrón și Julia Ducournau.

Pentru că în acest an nu există un film care să adune simpatia unanimă a presei (așa cum a făcut „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, de Cristian Mungiu, în 2007), e aproape imposibil să fie date pronosticuri sigure. În plus, fiind o ediție cu foarte multe filme bune, unele vor rămâne pe dinafară, chiar dacă juriul va decide, probabil, să dea și premii ex-aequo.

Presa străină spune că trofeul Palme d’Or, s-ar putea duce la filmul britanicului Jonathan Glazer, „The Zone of Interest” (o dramă despre Holocaust spusă prin perspectiva banalității răului), deși povestea minimalistă de dragoste „Fallen Leaves”, de Aki Kaurismäki are cele mai bune cotații din partea presei internaționale în „Screen Daily”.

E de așteptat ca unul din cele două filme semnate de cineaste africane – „Four Daughters”, de Kaouther Ben Hania, și „Banel and Adama”, de Ramata-Toulaye Sy, să se regăsească în palmares.

La cea de-a 76-a editie a Festivalului de film de la Cannes, în cursa pentru Palme d’Or mai sunt producțiile „La Chimera”, „Four Daughters”, „About Dry Grasses”, „Anatomy of a Fall”, „The Zone of Interest”, „Perfect Days”, „Monster”, „Youth (Spring)” și „Fallen Leaves”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.