VIDEO: Educația, calea către succes!

Proiectul „EDUcare – educație pentru succes” a ajuns anul acesta, la sfârșit de mai, la ediția a patra. In contextul situației tensionate din societatea românească, a grevei generale a profesorilor, 600 de oameni au dus mesajele educaționale mai departe, au vorbit despre probleme, incertitudini, temeri și soluții, despre faptul că educația trebuie să fie în prim planuri discuțiilor publice.

„Pentru că o societate sănătoasă are nevoie de investiții puternice în învățare și în educație!”
Educația pentru succes pornește de la educarea unor comportamente sănătoase dar și de la exersarea unor elemente practice: cum faci să…?

Fiecare părinte își dorește tot ce este mai bun pentru copilul său, dar care este drumul care duce la succes? Reușita, succesul nu înseamnă un parcurs academic excelent, bani mulți, poziție înaltă în societate sau vârful ierarhiei profesionale: „Trebuie să înveți să ai încredere în tine, să-ți descoperi visurile și curajul de a lupta pentru ele. Reușita depinde și de întâlnirea oamenilor potriviți, la momentele potrivite!” spune Corina Popa, lector la conferința „EDUcare-educație pentru succes”.

Nu există o rețetă pentru reușită, viața este o continuă devenire și din păcate, nu toți copiii au o șansă la succes. Lectorii prezenți la conferință au fost experți din psihologie, finanțe, filozofie, educație… De ce? „Este nevoie de educație financiară, socială, civică… sunt niște paliere concrete ale existenței noastre”. Trebuie să știm să distingem între fapte și opinii, să ne ferim de știrile false, de pseudoștiință… Profesia didactică trebuie să aibă alt statut, să atragem cei mai buni absolvenți, doar așa putem să investim într-un viitor mai bun pentru copii!”

Nu înseamnă că de mâine vom avea numai profesori foarte buni, cu vocație și talentul de a transmite cunoștințele, dar trebuie să învățăm să-i creștem și să construim ghiduri practice eficiente; adunăm cei mai buni profesori la masă și vedem cum au făcut ei! Vom avea un model. Drumul e lung și complicat, dar trebuie să le oferim profesorilor ceea ce au nevoie și apoi să le și cerem!
Doar realistă sau puțin pesimistă? Corina Popa spune „Eu nu cred că o să mai prind acea Românie în care educația merge de minune, dar tocmai asta este esența unui om educat, să dea tot ce are mai bun chiar și pentru vremurile pe care n-o să le mai prindă.”

Corina Popa este și fondatorul „Școlii de gramatică” care vrea să popularizeze exprimarea decentă- își propune să coboare gramatica în stradă, printre oameni, în cuvintele cele mai simple. Și acest proiect a adunat în jurul său o comunitate de 100.000 de persoane care iubesc povestea cuvintelor și acuratețea folosirii lor.
Cele mai important lucruri, în opinia Corinei Popa: să folosim în comunicarea cu ceilalți cuvintele- ferestre în loc de cuvintele- ziduri și că, an de an comunitatea EDUcare se mărește, numără tot mai mulți invitați și tot mai mult public interesat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.