Oferta refuzata! Continua GREVA!

Angajatii din Educatie au respins si oferta primita astazi din partea Guvernului.

Liderii sindicali au comunicat, in aceasta seara, ca oamenii vor o majorare mai consistenta decat cea de 1.000 de lei brut pentru profesori si de 400 de lei pentru personalul nedidactic, propusa de executiv. În plus, nu sunt de acord ca abia peste 3 ani sa se ajunga la nivelul salariului mediu pe economie ca baza de calcul in viitoarea lege a salarizarii si de la 1 ianuarie sa primeasca doar 40% din preconizata crestere.

Presedintii sindicatelor din invatamantul preuniversitar le-au transmis autoritatilor, atat refuzul exprimat de angajati, cat si argumentele pe care acestia le-au avut, dar considera ca inca mai este timp sa se ajunga la o solutie in urmatoarele zile, care sunt nelucratoare.

‘În acest moment greva continuă, ca să fie foarte clar. Membrii de sindicat nu au acceptat nici varianta cu 1.000 de lei. Au cerut să fie suma mai mare. Dublarea acelei sume, 2.000 de lei net. Era vorba de 1.000 de lei brut lunar, e vorba de 2.000 de lei’, a transmis preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Simion Hăncescu.
El a subliniat că ‘majorarea de la 1 iulie e altă problemă, grila este altceva’.
‘Grila va intra în vigoare de la 1 ianuarie, dar oamenii au spus: ‘Domnule, vrem integral să se aplice’, deci nu 40% cât a promis Guvernul. Oamenii au spus foarte clar că nu vor vouchere, i-aţi auzit strigând în piaţă’, a mai spus acesta.
Hăncescu a subliniat că Executivul este hotărât să dea ordonanţa cu măririle propuse, respectiv creşterea salariilor cu 1.000 lei brut lunar pentru personalul didactic şi cu 400 de lei pentru personalul nedidactic din învăţământ.
Întrebat dacă mai e loc de negociere, liderul FSLI a răspuns: ‘Decizia aparţine Guvernului. Vedem ce măsuri va lua. Am înţeles că sunt hotărâţi să dea ordonanţă. Oamenii decid, nu noi. Mai aveţi răbdare, că mai e puţin până marţi. De mâine până marţi sunt zile libere, copiii nu sunt la şcoală’.
La întrebarea ce vor face sindicatele dacă ‘mâine se adoptă această ordonanţă’, liderul FSLI a spus din nou: ‘Oamenii decid, încă o dată’

Guvernul anuntase ca intentioneaza sa adopte maine ordonanta cu masurile stabilite in aceasta dupa-amiaza, de altfel proiectul a fost publicat pe site-urile Ministerelor Educatiei si Muncii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.